Camping De Wije Werelt, Otterlo - Nederland

Cases

Camping De Wije Werelt in Otterlo doet haar naam eer aan. De camping ligt prachtig te midden van bos en natuur op de Veluwe. Dit is een van die gebieden in Nederland waar nog echt ruimte is voor recreatie, en dat principe heeft De Wije Werelt vertaald naar een camping met een heel eigen gezicht.

Veel vierkante meters op en om de standplaatsen en gelegen aan het grootste aaneengesloten natuurgebied van West-Europa. Een prima plek dus voor een ontspannen vakantie, helemaal nu de gasten gebruik kunnen maken van een compleet aangepast centrumgedeelte. Receptie, horeca en vermaak bij elkaar in het hart van de camping, met het gloednieuwe speelterrein als betoverend middelpunt. KOMPAN leverde de speeltoestellen en presenteerde bovendien een samenhangend plan voor de omliggende voorzieningen.

Op De Wije Werelt zijn alle eigentijdse faciliteiten voor een luxe kampeervakantie aanwezig. Er zijn allerhande recreatiemogelijkheden in de omringende natuur, zoals fietsen, wandelen en varen. Actieve uitstapjes genoeg, maar ook op de camping zelf hoeft niemand zich te vervelen - en dat geldt zeker voor de jonge gasten. Iedereen heeft op De Wije Werelt zijn eigen speelplek. Voor kleine kinderen zijn er bijvoorbeeld verschillende kleine speeltuintjes verspreid over het campingterrein. Op deze overzichtelijke speelplekken kunnen ouders hun kleintjes in veel gevallen vanaf de eigen standplaats in de gaten houden.

Centraal op het campingterrein staat een grote speelplek waar de allerkleinsten en hun oudere broertjes en zusjes terechtkunnen. De speeltuin is onlangs compleet vernieuwd en vormt als het ware het speelse hart van de camping. Met een gedeelte waar jongere kinderen van één tot zes jaar zich naar hartenlust kunnen uitleven en een deel dat bestemd is voor grotere kinderen van ongeveer zes tot veertien jaar. In dit gedeelte van de speeltuin vind je allerlei spannende toestellen die spel en beweging combineren. "Kinderen kunnen naar hartenlust klimmen en klauteren en er is een heuse kabelbaan", vertelt Herman Prangsma, de eigenaar van dit familiebedrijf.

 

Down under

Aanleiding om het centrale plein opnieuw in te richten, was de wens om de verkeersstroom op de camping beter te reguleren. Veiligheid is voor de familie Prangsma een groot goed en bovendien draagt gereguleerd verkeer bij aan de rustige campingsfeer die De Wije Werelt zo bijzonder maakt. Maar de speeltuin op het nieuwe plein moest wel iets bijzonders worden. Herman Prangsma: "Het speelgedeelte vormt de kern van het geheel en dat wilden we anders dan anders aanpakken. Hiervoor deed ik inspiratie op tijdens een vakantie in Australië. Een land met een heel eigen uitstraling en dat gold ook voor de speelplekken die we 'down under' tegenkwamen. Wat bleek? De toestellen die me daar zo aanspraken, waren van KOMPAN!" De Wije Werelt koos uit de diverse opties uiteindelijk voor KOMPAN. "Omdat ze ons al jaren goede service bieden, om de langere garantieperiode, maar vooral om de proactieve houding", licht hij toe. "KOMPAN kwam niet alleen met een voorstel voor het speelgedeelte, maar voor het gehele terrein."

 

Nieuw seizoen

KOMPAN heeft alle speeltoestellen voorgemonteerd geleverd en vervolgens geïnstalleerd. Prangsma: "Bij aanvang van het nieuwe seizoen konden we dan ook met trots ons nieuwe centrale plein aan de gasten presenteren. De ouders en zeker ook de kinderen zelf zijn heel enthousiast." Volgens Herman is het altijd druk in de speeltuin, die bewust is opgezet als ontmoetingsplek voor kleine en grote kinderen. "Het is echt een plek waar mensen bij elkaar komen voor een praatje en de kinderen kunnen zich helemaal uitleven. De speeltuin doet het ook goed bij kinderen die al een beetje zelf op pad kunnen. Want dat hoort er ook bij: zelf de wereld ontdekken."

Natuurlijk blijft er altijd wel wat te wensen over. "We willen graag een aantal kleine speelhoekjes die verspreid liggen over de camping vervangen", besluit hij.

 

Wat & waar

Locatie: Otterlo