Dagnæsskolen, Horsens - Denemarken

Cases

Een veiligheidsinspectie werd het startpunt voor een complete nieuwe speelplek op de Dagnæsskolen in Horsens, Denemarken

"Het voorstel kwam van de KOMPAN-adviseur in samenwerking met een landschapsarchitect", zegt beherend leerkracht Annette Block Petersen.

"We keken eens goed naar de leveranciers op de markt en kwamen al snel uit bij twee opties."

"Een van de populairste speeltoestellen is zonder twijfel het grote COROCORD-net, waar de leerlingen ongelooflijke stunts uithalen. Ook de schommels, zowel het vogelnest als de traditionele schommels, zijn populair. De opstelling in een rij is optimaal gebleken, doordat de leerlingen zo met hun vriendjes op de andere schommels kunnen communiceren. Ik wil ook graag de Supernova noemen, die aantrekkelijk is voor groepen leerlingen. Kinderen spelen graag in kleine groepjes en hebben er behoefte aan om zichzelf in anderen te herkennen. Alle drie deze speeltoestellen bieden daar goede mogelijkheden voor."

"We zijn heel trots op onze nieuwe spelplek, en het is leuk om te zien dat hij door de kinderen uit de buurt als ontmoetingsplaats wordt gebruikt", aldus Anette Bloch Petersen.

KOMPAN heeft zichzelf weten te onderscheiden door een gedegen plan te presenteren dat sterk benadrukte hoe de speelelementen de ontwikkeling van de motorische vaardigheden van de kinderen ondersteunden. Het voorstel werd door de KOMPAN-adviseur in samenwerking met een landschapsarchitect uitgewerkt. De vakkundige adviseur nam in zijn projectbeschrijving veel verschillende facetten op. Zo was er bijvoorbeeld goed nagedacht over de plaatsing van de afzonderlijke speeltoestellen ten opzichte van elkaar, zodat ze ten goede kwamen aan de behoefte van kinderen om in groepjes te spelen.

 

Wat & waar
Locatie: Horsens, Denemarken