Futuroscoop, Poitiers - Frankrijk

Cases

Futuroscope, bij Poitiers in Frankrijk, is een van de grootste familiepretparken van Europa.

Zoals de naam al zegt, heeft Futuroscope een sterk futuristisch thema: de architectuur, attracties en activiteiten worden gedomineerd door robots, technologie en wetenschap.

In 2010 heeft Futuroscope in het vrije speelgedeelte van het park een KOMPAN ICON-speelplek geplaatst. De attractie is een enorm succes, en de ouders spelen gezellig met hun kinderen mee. Door de interactieve ICON-spellen is het ook een grote hit onder de tieners in het gezin, die vaak moeilijk naar pretparken te krijgen zijn.

Development Director Jean-Hervé Madec vertelt: "De speelplek blijft door deze nieuwe activiteiten aantrekkelijk voor kinderen. Voor mij is het grote voordeel van ICON dat het werkt zonder dat we toezicht hoeven te houden. Een ander voordeel is dat er veel kinderen tegelijk kunnen spelen zonder dat ze zich hoeven in te schrijven of in de rij hoeven te staan."

Samenvattend zegt Madec over de recente bijdrage van KOMPAN aan Futuroscope: "Ik kan ICON van harte aanbevelen voor speelplaatsen voor oudere kinderen of grote families."

 

Wat & waar
Locatie: Poitiers, Frankrijk