Kampenschool, Oslo - Noorwegen

Cases

De Kampenschool is centraal gelegen in Oslo, Noorwegen. In het kader van het stadscentrumproject in Oslo kreeg de school in 2003-2004 een financiële injectie voor het schoolplein.

De Grindaker tuinarchitecten wonnen het project: zowel het schoolbestuur als de leerlingen waren enthousiast over de functionaliteit en het ontwerp van hun oplossing.

"We hebben onze nieuwe speelplek nu ruim vier jaar en we zijn er erg blij mee. Hij is zo populair dat het schoolplein bijna dag en nacht wordt gebruikt. Daarom is het zo belangrijk dat de toestellen lang meegaan. We hebben gemerkt dat het vandalisme sinds de nieuwe speelplek is afgenomen. Wat ook helpt, is dat de speeltoestellen zo transparant zijn dat de leraren tijdens de pauzes het gehele schoolplein kunnen overzien", zegt hoofdmeester Kjell Floa Jensen.

De speelplek wordt niet alleen tijdens de pauzes gebruikt, maar maakt ook deel uit van de lessen. Sinds kort worden er buiten wiskundelessen gegeven. Het is heel eenvoudig om wiskundige opgaven in de GALAXY-structuur te ontdekken. De leerlingen leren ruimte, inhoud, prisma's en andere wiskundige formules te berekenen. Inmiddels is al gebleken dat diverse leerlingen die moeite hadden met wiskunde op deze manier gemakkelijker en sneller leren.

"Als ik een van de populairste toestellen moet noemen, dan is dat wel de Supernova. Hij wordt vaak gebruikt door leerlingen van  alle leeftijden, zowel meisjes als jongens. Hij wordt zelfs zo veel gebruikt dat we de rubberen tegels al hebben moeten vervangen vanwege slijtage", besluit Jensen.

Wat & waar
Locatie: Oslo, Noorwegen