Nyborg, Denemarken

Cases

De privéschool Nyborg in Denemarken heeft 425 leerlingen tussen zes en zestien jaar. Zijn geschiedenis voert terug naar 1882 en de school is trots op zijn eersteklas academische en creatieve leermogelijkheden – en zijn uitstekende buitenfaciliteiten.

De school staat op een schitterende locatie bij het spoorwegstation en het middeleeuwse kasteel in het centrum van Nyborg, een stad met zo'n 25.000 inwoners.

In het zegel van de school is het motto 'Voor lichaam en geest' te lezen, en de school weet hoe belangrijk activiteiten tijdens de pauze zijn voor het welzijn van de leerlingen.

Ook bij de plannen voor een nieuw schoolplein in 2010 werd aan het motto gedacht. Het plein werd opgesplitst in een deel voor de leerlingen van de lagere school, compleet met KOMPAN Nature Expedition-toestellen, en een deel voor de middelbare scholieren.

Het voornaamste doel was te zorgen dat de leerlingen tijdens de pauzes voldoende lichaamsbeweging kregen. De school koos daarom voor een KOMPLAY-speelveld om ook de tieners in beweging te krijgen. Schooldirecteur Per Larsen vertelt: "Dankzij zijn transparantie is het sportveld voor iedereen toegankelijk en hebben de leraren goed zicht op de speelplaats. Het sportveld heeft ons speelplein omgetoverd tot een centrum van activiteiten en samenspel tijdens de pauzes en gymlessen. Het effect op het gedrag van de kinderen in de klas is opmerkelijk."

 

Wat & waar
Locatie: Nyborg, Denemarken