Spelen en leren op uw schoolplein

Het speel- en leerplein

shadowleft shadowright

'Geen kind speelt om zich te ontwikkelen... het ontwikkelt zich omdat het speelt'.

Vrij spelen of liever nog buitenspelen is voor kinderen ontzettend belangrijk. Het is gezond, leuk en ze leren op het speelplein meer dan je denkt. Samenwerken bijvoorbeeld, empathie maar ook taalvaardigheid en creatief denken. Het is bewezen dat kinderen die actief spelen, zich beter kunnen concentreren én beter leren. Bij het KOMPAN Play Instituut noemen we dit 'Speelbrein'.

Het speelbrein van kindern is de vezamelnaam van vijf belangrijke competenties die kinderen spelenderwijs ontwikkelen: fysiek, sociaal, cognitief, emotioneel en creatif. Spelen is leren.

Buitenspelen maakt leren leuker. het waarborgt gevarieerde leerscenario's en respecteert de verschillende manieren waar op kinderen leren.

Als we weten hoe belangrijk buitenspelen is, hoe zit het dan met het speelplein? Juist die zijn heel bepalend voor de kwaliteit van het spel. Dit is waar KOMPAN u graag bij helpt. Wij ontwerpen pedagogische verantwoorde speelpleinen, die zowel jongens als meisjes de ruimte geven om veilig maar vooral ook leuk buiten te spelen. Speelpleinen die uitnodigen tot vrij spel vol creativiteit, sociale interactie en fysieke uitdaging en daardoor de ontwikkeling van kinderen breed ondersteunt.

 

Vraag meer informatie aan:

NL - Edu form

Contact met KOMPAN

KOMPAN BV
Schimminck 13, 5301 KR ZALTBOMMEL

T | 0418 - 68 14 68
E | kompan.nl@kompan.com