Cognitieve vaardigheden

Een diversiteit van beweegbare delen helpt kinderen 'oorzaak en gevolg' te begrijpen en biedt ruimtelijk inzicht. Het 'Bos/Giraffe' thema stimuleert rollenspel en onersteunt beginnende taalvaardigheden.

Sociale vaardigheden

Het open ontwerp bevordert de bewustwording van andere kinderen en de ruimte onder het platform nodigt uit tot sociale interactie in een beschutte omgeving.

Fysieke vaardigheden

Gevarieerd klimmen en kruipen, mogelijkheden om het evenwichtsgevoel te trainen, cross-body en oog-handcoördinatie

Emotionele vaardigheden

Het thema van de vriendelijke 'Giraffe' roept empathie op en ondersteunt de herkenning en het begrip van gevoelens.

shadowleft shadowright

Voor kinderen is het een giraffe... voor ons een bron van ontwikkeling

Het 'Bos/Giraffe' object zorgt voor het samengaan van spelen en leren. Met zijn twee thema's is het een inspirerende spelaanleiding die de fysieke, cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling ondersteunt.

Het ontwerp geeft alle kinderen een fysieke, zintuiglijke en creatieve impuls waardoor verschillende spelpatronen ontstaan. De thema's stimuleren kinderen tot een levendig rollenspel waardoor de sociale interactie en taalontwikkeling bevorderd wordt.

Het 'Bos/Giraffe' toestel is een gecomprimeerd speelobject met een gevarieerd aanbod aan spel én oog voor details. Door de toepassing van verschillende materialen worden de zintuigen gestimuleerd. De geometrische openingen en de beweegbare elementen ondersteunen het cognitieve proces. De open structuur maakt het object ook geschikt voor samenspel met eventuele spelbegeleiders.

 

Childdingbats -preschool