Fysieke vaardigheden

Verschillende uitdagingen voor behendigheid, evenwicht en coördinatie. Verschillende uitdagingen en zintuiglijke ervaringen.

Cognitieve vaardigheden

Verschillende eenheden bijv.: maten, vormen, reeksen, snelheid

Sociale vaardigheden

Ruimte voor ontmoeting in kleine en/of grote groepen. Het transparante karakter en veelzijdige aanbod zorgen voor sociale interactie.

shadowleft shadowright

Voor kinderen is het een speeltoestel, voor ons een bron van ontwikkeling!

De Explorer Dome is ontworpen voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. Zij spelen bij voorkeur in een omgeving waarbij ze zelf het karakter en de vorm van het spel kunnen bepalen.

De Dome biedt een veelzijdig en compleet antwoord. Het spel kan variëren maar is altijd gebaseerd op de sociale rol van spelen: communicatie, tolerantie en zelfredzaamheid. De Explorer Dome inspireert om creatief te zijn en zet aan tot communicatie.

De dynamische vormgeving van de Explorer sluit aan op de behoefte aan fysieke uitdaging en stimuleert de lichaamscoördinatie, het waarnemingsvermogen en het ruimtelijk inzicht van kinderen. Terwijl de kinderen spelen passen zij rekenvaardigheden toe. Wensen om als eerste de top te bereiken of het snelst een parcour af te leggen stimuleren zowel het strategisch denken als het handelen.

De Dome biedt hele belangrijke speelervaringen met veel verschillende activiteiten op een relatief klein oppervlak en stelt nieuwe eisen aan het inzicht en de vaardigheid van kinderen.