Natuur als speelplek

Speelplekken uit de natuur

Een NATURE Robinia speeltuin combineert de natuurlijke kwaliteiten van spel met de variatie en veiligheid van hedendaagse speelplaatsen, in de groen ruimte en zelfs in het midden van de stad.

shadowleft shadowright

Wind, water, licht - eenvoudige, natuurlijke factoren zoals deze kunnen de buitenruimte transformeren in een ervaringsgericht wonderland. Door de toevoeging van levende en dode speel- en leervriendelijke producten hebben we een waardevolle aanvulling op deze bestaande kwaliteiten. De natuurlijk Robinia houten speelobjecten stimuleren de zintuigen en inspireren de kinderen om hun fantasie te gebruiken in een gevarieerde en uitdagende speelomgeving vol activiteiten - bij voorkeur in een groene omgeving.

 

Natuurlijk spel is voor het leven


Naast de speeltoestellen uit de NATURE Robinia concept adviseren wij u om op én rondom de speleplek levende materialen, zoals planten, bomen en fruitstruiken te integreren. Het is ook mogelijk om speciale kasten voor mieren en andere insecten toe te voegen zodat kinderen hun gedrag en ontwikkeling kunnen observeren.

Ook de aanwezigheid van dode materialen als stene, heuvels etc. zijn leuk en zorgen voor nog meer speel- en leerplezier.

 

Interactie tussen mens en natuur

NATURE Robinia speelobjecten voegt menselijk vakmanschap toe, bieden een herkenbaar ontmoetingspunt en laten zien wat verbeelding kan doen met natuurlijke materialen...

  • Natuurlijke elementen activeren de zintuigen en zetten aan tot creatief spel
  • De natuur verandert voortdurend ieder seizoen heeft zijn eigen verrassing
  • Planten, vlinders, insecten en andere schepselen zijn leuk en leerzaam
  • Levende materialen helpen kinderen te begrijpen hoe zij verbonden zijn met natuurlijke wereld waarop we leven en van afhankelijk zijn
  • NATURE Robinia speeltoestellen bieden plezier en uitdaging aan kinderen
  • NATURE Robinia speelobjeceten stimuleren fysieke inspanning en motorische ontwikkeling
  • NATURE Robinia speelobjeceten nodigen uit tot spel, samenzijn en maakt van de speelplek een beleefplek