Het is pas eerlijk als iedereen kan meedoen

KOMPAN Nieuws

Bij KOMPAN vinden we dat elk kind het recht heeft op vrije tijd en spelen - ongeacht hun fysieke en verstandelijke vermogens.

Deze visie komt overeen met het Verdrag inzake de rechten van het kind, het meest ondertekende VN-verdrag ooit. In de afgelopen jaren hebben de meeste landen het VN-verdrag inzake de rechten van mensen met een handicap ondertekend, waarin wordt aanbevolen om openbare ruimten in te richten volgens de beginselen van 'universeel ontwerpen'.

 

KOMPAN zorgt ervoor dat iedereen mee doet

Het geloof in inclusief spel zit bij KOMPAN diep geworteld. 'Samen spelen", ofwel het idee dat iedereen moet kunnen meedoen, is een belangrijke pijler van onze speelfilosofie. We ontwerpen onze producten zodanig dat ze universeel te gebruiken zijn en activiteiten bieden voor alle kinderen. Dit universele ontwerp vindt u overal op onze speelplekken terug - niet in de laatste plaats in de vele openingen en details die interactie stimuleren tussen kinderen binnen en buiten de toestellen.

 

Inclusie op drie niveaus

Bij KOMPAN kennen we drie categoriën spelactiviteiten:

  • Activiteiten op grondniveau
  • Activiteiten op hoger niveau
  • Activiteiten op meerdere niveaus

De indeling is gebaseerd op de toegankelijkheidsrichtlijnen voor speelplekken in de Americans with Disabilitis Act (ADA); zodra het aantal activiteiten op de grond gelijk is aan dat op hoger niveau mag een speeltoestel worden aangemerkt als 'universeel ontwerp' en 'spelen voor iedereen'.

Daarnaast bieden we activiteiten op meerdere niveaus. Deze zijn op verschillende maniere bereikbaar en te gebruiken voor open en afwisselend speelplezier.

 

De 6 uitgangspunten voor universeel, inclusief ontwerpen zijn:

  1. Toegankelijk
  2. Multifunctioneel (waar mogelijk)
  3. 360 graden ontwerp (spelen rondom)
  4. Voorzien van verschillende speelmogelijkheden
  5. Duidelijk van kleur en ontwerp
  6. Voorzien van oplossingen voor speciale behoeften (waar van toepassing)

 

Download de brochure Play for All 

Brochure ontvangen? Vraag hem aan.

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.