KOMPAN nieuwe bedrijfspartner van Jongeren Op Gezond Gewicht

KOMPAN Nieuws

KOMPAN is de nieuwe bedrijfspartner van Jongeren Op Gezond Gewicht. De aanbieder van speel- en sport oplossingen voor de openbare ruimte heeft vandaag tijdens de sportieve aftrap van de opening van het Haagse parlementair jaar het samenwerkingscontract ondertekend.

Voorzitter Paul Rosenmöller benadrukte het belang van deze nieuwe bedrijfspartner en is verheugd dat Kompan zich in JOGG-gemeenten intensief gaat bezighouden met de realisatie van nieuwe speel- en sportlocaties.

"Wij zijn van mening dat voldoende bewegen een natuurlijk onderdeel van het leven van kinderen moet worden. En de ervaring leert dat sportende kinderen dit later ook vasthouden als ze volwassen zijn", aldus Paul Rosenmöller, voorzitter Jongeren Op Gezond Gewicht.

  

Samen voor een gezonde en actieve jeugd

De komende 3 jaar zullen KOMPAN en Jongeren Op Gezond Gewicht zich samen inzetten voor een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen en spelen in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. KOMPAN richt zich niet alleen op kinderen, maar ook op ouders en hun omgeving. Dit doen zij met uitdagende locaties waar je gezien wilt worden en die je stimuleren meer buiten te spelen en gratis te bewegen, die aansluiten op de doelgroep. 

 

Willem van Veenendaal, directeur KOMPAN
"'Achterstand creëert achterstand en dat willen wij van KOMPAN voorkomen. Kinderen de gelegenheid geven zich fysiek en sociaal te ontwikkelen en gelijktijdig het leervermogen te stimuleren is iets wat KOMPAN nastreeft. Resultaat: uitdagende locaties waar je gezien wilt worden en die je stimuleren gratis te bewegen. Samen met de JOGG-regisseurs gaan wij aan de slag om jaarlijks 10 geweldige locaties te realiseren waarbij wij met trots het KOMPAN stimuleringsfonds inzetten." 

 

Noot voor de redactie:

Over Jongeren Op Gezond Gewicht

Jongeren Op Gezond Gewicht streeft naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. Om dit te bereiken ondersteunt Jongeren Op Gezond Gewicht meer dan 80 gemeenten met de JOGG-aanpak. Onder de paraplu van de gemeente werken alle partijen in de wijk samen aan meer aandacht voor voeding, sport en beweging. Daarnaast helpt Jongeren Op Gezond Gewicht met het creëren van een gezonde omgeving op plekken waar kinderen en jongeren veel komen, zoals school, sport en werk. 
Voor vragen of interviewverzoeken kunt u contact opnemen met Marieke Willemsen, tel: 06-10930109 of mail naar: marieke.willemsen@jogg.nl

 

Over KOMPAN

KOMPAN richt zich op de spelende mens, van alle leeftijden en van alle culturen. Niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders en hun omgeving. Als aanbieder van speel- en sport oplossingen voor de openbare ruimte is het ons streven kinderen (jong en oud) te stimuleren om vrij te spelen en te bewegen. Hierdoor blijven zij fit en komen zij contact met vele vriendjes en vriendinnetjes. KOMPAN beschikt over een eigen speel en sport Instituut en heeft contact met onder andere 90% van de gemeenten en scholen.

Voor vragen of interviewverzoeken kunt u contact opnemen met Willem van Veenendaal, tel: 06-53247987 of mail naar: WilVee@Kompan.com