Koninginnedag 2011 Weert

KOMPAN Nieuws

De Koninklijke familie ontdekt ICON

Tijdens het bezoek van Hare Majesteit de Koningin aan de gemeente Weert, op zaterdag 30 april a.s., hebben leerlingen van de GildeOpleidingen (hét ROC voor Noord- en Midden-Limburg) ten overstaan van de gehele Koninklijke Familie een wervelende show gegeven op de ICON-toestellen van Kompan. De Gilde Opleidingen presenteerden zich rondom het thema: 'Weert; stad van kennis en opleiding'.

Zowel Hare Majesteit de Koningin als diverse leden van haar familie gaven enthousiast blijk van hun belangstelling voor deze ICON-toestellen waar sport-, spel- en computertechnologie met outdoor-gaming is samengebracht.
De waardering mocht onder andere blijken uit de wens om nader geïnformeerd te worden en te blijven over dit unieke concept.
Ook de tientallen leerlingen van de Gilde Opleidingen waren ontzettend enthousiast en na het officiële programma hebben nog honderden kinderen en jongeren de ICON-toestellen geprobeerd.

 Zie ook ICON in Weert

Koningin: 'Voor ons was het een feest'

Koningin Beatrix heeft om half twee zaterdagmiddag op de Markt in Weert haar bezoek aan Thorn en Weert afgesloten. "Namens mijn hele familie wil ik alle mensen van harte bedanken voor een prachtige dag. Het is overweldigend geweest, we zijn onder de indruk en we zijn u allen erg dankbaar", zo sprak de koningin aan het einde van haar bezoek.

Bron: dagblad De Limburger.

 

Weert kleurde oranje tijdens bezoek Koninklijke familie

Burgemeester Dijkstra: "Weertenaren kunnen trots zijn op zichzelf"
Met een spectaculair slotakkoord nam de Koninklijke familie vandaag afscheid van Weert. 'Het was een prachtige, zonovergoten Koninginnedag, waarop de Weertenaren samen hebben laten zien dat ze trots zijn op hun stad. En wij zijn trots op Weert", aldus burgemeester Wim Dijkstra.

In Weert heerste een ontspannen sfeer tijdens het bezoek van Koningin Beatrix en haar familie op Koninginnedag 2011. Om 12.00 uur begon de Koninklijke familie de wandeling door Weert langs paarden, traditionele schutterijen, sportactiviteiten, onderwijsprojecten, kunstuitingen en diverse streekproducten (genieten geblazen). Leden van de Koninklijke familie namen spontaan deel aan verschillende onderdelen van het programma. De Koninklijke route eindigde op de Markt in een wave van muziek, zang en dans. Na afloop bedankte Koningin Beatrix Thorn en Weert voor de onvergetelijke dag.
Naar schatting 45.000 tot 50.000 mensen bezochten Weert tijdens het Koninklijk bezoek.
Bron: gemeente Weert.