Winnaar Speelbrein Award 2013

KOMPAN Nieuws

Op 20 maart heeft Staatssecretaris Sander Dekker de Nationale Onderwijsprijs uitgereikt. Deze landelijke finale is gehouden op het terrein van de Nederlandse Defensie Academie in Breda, Onderwijsstad 2012-2013. De presentatie was in handen van Jochem van Gelder. Ook de Speelbrein-Award is deze middag uitgereikt.

Speelbrein is zoals u weet de verzamelnaam voor vijf belangrijke competenties die kinderen spelenderwijs ontwikkelen en een nieuwe visie op de inrichting van speelpleinen. Bedoeld voor leerrijke pauzemomenten, overblijfperiodes, voor- en naschoolse activiteiten. Alle
Speelbrein-gecertificeerde scholen beschikken over een buitenruimte die de kinderen ondersteunen in hun creatieve, emotionele, fysieke, sociale en cognitieve ontwikkeling.

Op het Speelbrein-Speelplein krijgen kinderen de ruimte om op een speelse manier de
vijf basis-competenties van hun ontwikkeling te stimuleren en samen plezier te maken. Het Speelbrein Certificaat is het ultieme bewijs dat je school een schoolplein heeft waar
kinderen echts iets aan hebben.

De Speelbrein-Award is in die zin de absolute bevestiging en een feestje waard. Naast de plaquette, heeft de winnende school speciaal voor de leerlingen een doldwaze sport- en speldag gewonnen met Jochem van Gelder.

De genomindeerde voor de Speelbrein Award 2012-2013 waren:

Multifunctioneel Kindcentrum Het Palet, Meppel

Bredeschool Markeent, Weert

Van Voorthuijssenschool, Haarlem

Bredeschool Ons Plein, Heino

 

De winnaar van de Speelbrein Award is geworden: Multifunctioneel Kindcentrum Het Palet in Meppel