Spelen en gezondheid

Play institute

Ouders, leerkrachten en overheden overal ter wereld zijn bezorgd over de verslechterende gezondheid van kinderen. Er zijn tegenwoordig meer kinderen die aan overgewicht lijden dan kinderen met hongersnood. Het zittende leven heeft dramatische gevolgen - niet alleen voor de lichamelijke gezondheid van kinderen, maar ook voor hun leervermogen en hun sociale en emotionele welzijn.

KOMPAN promoot de voordelen van goede speelplekken voor lichaamsbeweging onder kinderen. Goede speelplekken zijn plekken waar kinderen vrijwillig deelnemen aan lichamelijke activiteiten. En zorgen dat kinderen voldoende buitenspelen is een bewezen manier om hun gezondheid te verbeteren.

Door middel van lichaamsbeweging helpen speelplekken de gezondheid van kinderen te verbeteren en gewichtsproblemen en obesitas te voorkomen, die in het grootste gedeelte van de wereld alarmerende niveaus bereikt. In de EU heeft 38 procent van alle kinderen overgewicht.

Toegang tot vrij spel in een goed ingerichte speelplek van een kleuterschool bleek 33 procent efficiënter te zijn voor het stimuleren van lichaamsbeweging onder drie- tot zesjarigen dan andere activiteiten op de kleuterschool.

Contact met KOMPAN

KOMPAN BV
Schimminck 13, 5301 KR ZALTBOMMEL

T | 0418 - 68 14 68
E | kompan.nl@kompan.com