Almere, Flevoziekenhuis

Noord oost nederland

Kindertuin Flevoziekenhuis

Kindertuin Flevoziekenhuis

Klimtoestellen in de vorm van een giraffe en een sprookjesbos, een tafelvoetbalspel en loungenetten. Op deze en meer speeltoestellen kunnen de jongste patiënten van het Flevoziekenhuis zich binnenkort uitleven tussen hun behandelingen door. Vanmorgen werden de eerste speeltoestellen van de Kindertuin geplaatst.

Vijftien medewerkers van KOMPAN, dat de Kindertuin ook ontworpen heeft, begonnen toen met de aanleg van de eerste speeltoestellen. De komende tijd wordt er nog een hek geplaatst om de speelplaats heen en wordt er een vloer gestort. In mei wordt de Kindertuin geopend.

Het Flevoziekenhuis heeft veel hulp gehad bij het tot stand brengen van dit bedrag. Zo werd een groot bedrag bijeen gebracht door de Kiwanis Club Almere met een sponsordiner en een veiling.

De Kindertuin weerspiegelt het symbool van de afdeling kindergeneeskunde: de vlinder. Deze staat voor verandering en ontwikkeling. De tuin vormt het verlengstuk van de kinderafdeling en wordt begrensd door het Weerwater.

Aan het woord is Christiene de Ruigh, pedagogisch medewerker van de afdeling kindergeneeskunde.

Prachtig, zo al die mensen aan het werk te zien in onze toekomstige Kindertuin. We wilden graag weer een Kindertuin, voor onze patiëntjes en de bezoekers van onze kinderafdeling. Die was er voorheen in het oude gebouw ook en we voelden dat toch als een groot gemis. Bij de Kinderopvang voor kinderen van het personeel van het ziekenhuis is wel een klein speelplekje, maar dat is louter bestemd voor de kinderopvang. Wél hebben we een mooie lokatie op een patio in het ziekenhuis, maar er was, zeker in deze tijd van bezuinigingen geen budget voor de inrichting van de Kindertuin. Mijn leidinggevende vroeg mij om toch de kar te gaan trekken om weer een Kindertuin te gaan realiseren. Maar hoe zouden we aan de benodigde middelen kunnen komen? Het benaderen van fondsen en sponsoren was dan de enige optie. Maar eerst wilden we onze wensen vertaald zien in een plan en hebben we KOMPAN benaderd of ze voor ons een inrichtingsplan wilden maken. Dat resulteerde in een prachtig voorstel, waarin de vlinder als thema was verwerkt in de ondergrond en we waren direct heel enthousiast! Bij dit plan was ook een begroting bijgevoegd en bij het doornemen daarvan moesten we wél even slikken. We hadden niet verwacht dat er zoveel geld gemoeid zou zijn met de realisatie van dit plan. Maar we konden het prima gebruiken voor de benadering van sponsoren en dat is uiteindelijk ook best aardig gelukt. Na wat aanpassingen in het oorspronkelijke plan kwamen we tot een uitvoerbaar resultaat. Met behulp van veel sponsoren kunnen we het plan nu uitvoeren.

Als dank voor hun bijdrage zullen sponsoren, die een bijdrage van 500 euro of meer hebben geleverd, op een sponsorbord worden vermeld, dat in de Kindertuin zal worden geplaatst.

Kompan heeft ons als "project van het jaar" betiteld, Erik Kolleman bood ons aan om met een aantal Kompan collega's te komen helpen met het monteren en isntalleren van de in het plan opgenomen speeltoestellen. Deze mensen zijn nu op hun vrije zaterdag keihard voor ons aan het werk in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen door Kompan en ik ben blij, dat Erik zijn best heeft gedaan om ons plan daarvoor te nomineren..!

Daarvan hebben we natuurlijk dankbaar gebruik gemaakt, want daardoor hebben we ons plan mede al zo ver kunnen realiseren. Prachtig vind ik het hoe jullie mensen zich vandaag inzetten voor onze Kindertuin en het gaat al heel snel, er staan al een aantal speeltoestellen op hun plek en ook de boom midden in de tuin wordt al op z'n plaats gezet. We willen jullie nu al hartelijk danken voor al het werk! In de loop van de week zullen ook de ondergronden nog worden aangebracht en de hagen worden geplant, dan schiet het al aardig op.

Ook naar de toekomst toe hebben we al gesprekken met KOMPAN over het instandhouden van de Kindertuin, ik heb dat doorgegeven aan onze facilitair manager met het verzoek dat verder te regelen.

Wilt u meer informatie over dit project? Neem contact met ons op, wij informeren u graag.

 

 

 

Catalogus aanvragen
Contact met KOMPAN

Tel.: 0418 - 68 14 68

E-mail: kompan.nl@kompan.com

Of met uw KOMPAN adviseur 

Blijf op de hoogte | schrijf in voor de KOMPAN E-nieuwsbrief