Groningen, De Hoornse Plas

Noord oost nederland

Grootse Galaxy combinatie van Europa uitgebreid met een Corocord klimtoren

Grootste Galaxy combinatie van Europa uitgebreid met Corocord klimtoren

Bij De Hoornse Plas, staat de grootste Galaxy combinatie van Europa. En nu ook een bijna 10 meter hoge klimtoren van Corocrd.  Heel veel speelplezier voor heel veel kinderen. De opdrachtgever voor de nieuwe speelplek in plaats van de palenberg, is Meerschap Paterswolde.

Speeltoestel als vervanger van palenberg komt tot volle wasdom. Een nieuw herkenningspunt markeert sinds enkele daten de Hoornse Plas. De felrode touwen vna de gleodnieuwe, bijna 10 meter hoge klimtoren, onderdeel van de speelvoorziening Galaxy, zijn al van verre herkenbaar. Met de recente uitbreiding van de speelvoorziening is de Hoornse Plas bijna klaar voor het nieuwe seizoen. Afgelopen zaterdag, aan de vooravond van het voorjaar, werd het speeltoestel al door tientallen kinderen, maar ook door volwassenen, veroverd. En, hoe verrassend, jong en oude bleek eensluidend in het oordeel. De Galaxy is fantastisch!

"Ze zeggen dat dit speelpark de grootste in zijn soort is. Er schijnt ook zoiets in Barcelona te staan, zeggen ze. Dat kunnen we jammer genoeg slecht controleren", zegt Freek. hij zit lekker te schommelen, terwijl zijn zoon iets verderop in een klautertoestel allerlei capriolen uithaalt. "Het is prachtig geworden", zegt d eman. "Hier kun je je kinderen wel mee naartoe nemen." De glunderende blik van zoon Victor spreekt boekdelen. Hij vermaakt zich hier uitstekend. "Er moeten nog meer attracties bijkomen", zeg de jongen. " Het is ook nooit genoeg, hè, alles is er en dan moet er nog meer bij", schudt vader het hoofd.

De palenberg heeft de man nooit gekend. Wel de verhalen. Zes jaar geleden alweer werd de palenberg afgekeurd. De speelplek was niet  meer veilig. D epalen waren aan slijtage onderhevig en hangjongeren wilden er nog wel eens een vuurtje stoken. Ook werden er lege flessen en glasscherven achtergelaten. Veel mensen die aan de boorden van de Hoornse Plas en met de palenberg opgroeiden, hadden het er lange tijd zwaar mee dat die speelplek verdween. "Allemaal sentiment", oordeelden de medewerkers van het Meerschap Paterswolde. "Als je er als kind hebt gespeeld of je kreeg er je eerste zoen", zei Gerco Schalkoort van het meerschap 5 jaar geleden al. Het meerschap stelde dat het verlangen naar de palenberg zou verstommen zodra de nieuwe speelvoorziening gestalte zou krijgen. Welnu, het lijkt erop dat de schap gelijk krijgt. Alhoewel.. "Dit is een van de mooiste speeltoestellen die ik ken", zegt Patrick. "Het is groot, het is gevarieerd en veilig, maar ene palenberg is het toch niet."

In de speelvoorziening is fors geïnvesteerd. Anders dan de houten palenberg is Galaxy hufterproof. Het geheel is transparant, zodat niemand zich kan verstoppen om iets te doen wat eigenlijk niet zou mogen. Patrick staat aan de voet van de klimtoren. Hoe het uitzicht boven is, weet hij niet. Hij is nog niet naar de top geweest. Andere kinderen klauteren als een aap naar boven, tot grote schrik van een van de moeders. "Dit touwen zijn toch wel stevig genoeg", vraagt ze zich af. ja hoor, wat als er direct na de kinderen een volwassene naar boven klimt, geeft het geheel geen krimp.

Bron: Dagblad van het Noorden, 19 maart 2012

 

Wilt u meer weten over deze speelplek, neem dan contact met ons op.

Catalogus aanvragen
Contact met KOMPAN

Tel.: 0418 - 68 14 68

E-mail: kompan.nl@kompan.com

Of met uw KOMPAN adviseur 

Blijf op de hoogte | schrijf in voor de KOMPAN E-nieuwsbrief