Meppel, Multifunctioneel Kindcentrum het Palet

Scholen en kinderdagverblijven

Het Palet heeft op 20 maart de Speelbrein Award gewonnen. Jochem van Gelder overhandigde persoonlijk de Award en een cheque voor een sportdag voor de hele school.

De speelruimte van het Palet dient als een waar 'schoolvoorbeeld' bij de inrichting van ontwikkelingsondersteunende buitenruimte voor  jonge kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar.

Opvallend bij het Palet is de aansluiting van de speelruimte met het moderne gebouw en de natuurlijke verbinding met de groene, openbare omgeving. Door de beschikbare openbare ruimte een combinatiefunctie te geven is de buitenruimte rondom het Kindcentrum niet alleen op een creatieve en innovatieve wijze vergroot maar, zonder in te boeten op veiligheid en overzicht, ook verrijkt.

Door in het beginsel uit te gaan van de aanwezige omgeving, de leeftijdsspecifieke kenmerken én de voorkeuren van de gebruikers is er een goede zoneverdeling ontstaan waarbinnen alle belangrijke competenties binnen het Speelbrein concept aan bod komen. Door de fysiek intensieve spelaanleidingen ana de buitenste zijden te plaatsen worden conflicterende spelsituaties voorkomen en bieden de meer 'ingesloten' zones ruimte voor het meer geconcentreerde spel.

Dat het Palet, door zijn opebare karakter ook de functie van een kloppend hart in de buurt heeft gekregen is een extra kwaliteit die zich uitstrekt tot een doelgroep tot ca. 16 jaar.

 

Wilt u meer weten over deze speelplek, neem dan contact met ons op.

Lees meer over het speelbreinconcept op www.speelbrein.nl