Rosmalen, Speeltuin 't Kwekkeltje

SAMen spelen

Speeltuin 't Kwekkeltje in Rosmalen ook toegankelijk voor kinderen met een handicap. 't Kwekkeltje is de 25-ste ambassaderu Samen Spelen van Nederland.

Op Zaterdag 25 april is bij Speeltuin 't Kwekkeltje in Rosmalen door de Speeltuinbende het bordje onthult met "Hier kunnen wij GOED samen spelen". Het geeft aan dat in deze speeltuin kinderen met en zonder een handicap optimaal samen kunnen spelen.

Samen spelen is samen leven. Maar de meeste speelplekken in het land zijn niet toegankelijk voor kinderen met een handicap, bijvoorbeeld omdat de toestellen niet bereikbaar of bespeelbaar zijn met een rolstoel. De Speeltuinbende, een kindertestteam dat bestaat uit kinderen met én zonder handicap, wil hier verandering in brengen. De Speeltuinbende is een initiatief van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind).

NSGK streeft ernaar om 25 speeltuinen toegankelijk te maken zodat ze als voorbeeld kunnen dienen voor andere speelplekken in heel Nederland. 't Kwekkeltje in Rosmalen is nummer 25 en samen met Elckerlyc in oss en Philipsdorp in Eindhoven één van de voorbeelden in de provincie Noord-Brabant. Voor veel oplossingen in 't Kwekkeltje is gebruik gemaakt van de productlijn SAM. Een concept dat NSGK samen met Panton en het KOMPAN Play Institute heeft ontwikkeld. Dit concept is gebaseerd op het idee dat alle kinderen het recht hebben om mee te spelen. 

Speeltuin 't Kwekkeltje is een particulier initiatief dat sinds 1993 haar poorten dagelijks opent voor kinderen met en zonder handicap. Zij kunnen er gratis spelen. Uit een straal van 25 km rond Rosmalen bezoeken jaarlijks 40.000 kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar deze speeltuin. Avontuur, zand en waterspel is het thema van 't Kwekkeltje onder het motto van: 'kinderen meoten bewegen, niet de speeltoestellen.'

Lees meer over de SAM producten.

Blijf op de hoogte | schrijf in voor de KOMPAN E-nieuwsbrief
Contact met KOMPAN

Tel.: 0418 - 68 14 68

E-mail: kompan.nl@kompan.com

Of met uw KOMPAN adviseur 

Catalogus aanvragen