SAMen spelen

Veel speeltuinen in Nederland zijn niet toegankelijk voor kindren met een handicap. KOMPAN komt nu met een nieuwe productlijn, genaamd SAM. SAM is een uniek concept waarmee speeltuinen op een eenvoudige en betaalbare wijze aangepast kunnen worden voor kinderen met een handicap. SAM is een initiatief van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) en ontwikkelt i.s.m. ontwerpstudio Panton.

NSGK voert sinds 2010 actie om speeltuinen veilig en geschikt te
maken voor kinderen met een handicap. Zo heeft NSGK onder andere de
Speeltuinbende opgericht, een kindertestteam van kinderen mét en zonder
handicap. Samen met de NSGK Speeltuinbende zijn er in de periode van 2010-2012 maar liefst 25 Nederlandse speeltuinen getest op (on)toegankelijkheid. Op basis van die ervaring, heeft NSGK samen met Panton Medische Innovaties en het KOMPAN Play Institute, SAM ontwikkeld. Ilse van der Put, leidster van de NSGK Speeltuinbende, voegt toe: "Ouders en verzorgers van
kinderen met een speciale behoefte ervaren het als een zware taak om met hun kind zomaar even naar een speeltuin te gaan. Hun wens en behoefte aan toegankelijke, overzichtelijke én 'zelfstandig' bespeelbare speeltuinen zijn voor NSGK aanleiding geweest om een productlijn te ontwikkelen die daar in voorziet, en dat is SAM."


SAM

SAM komt van SAMen Spelen en is een nieuw product waarmee je op laagdrempelige wijze een speeltuin toegankelijker kan maken. SAM is er in verschillende vormen en multifunctioneel inzetbaar. Door de eenvoud van het concept kan SAM voorzien van informatie, steun bieden, kinderen vertrouwen geven, bescherming bieden en tegelijkertijd uitdagen om spelenderwijs grenzen te verleggen. Kortom: SAM is een speeltuinvriendje en hét gezicht  van een goed ingerichte speelplek waar alle kinderen samen kunnen spelen.

Bekijk hier het SAM assortiment

Productbladen SAM producten


Onbeperkt speelplezier

"NSGK is trots op SAM want samen leven begint bij samen spelen" zegt NSGK-directeur Ingrid Tuinenburg. "Dankzij SAM hebben we nu een product waarmee speelplaatsen op een leuke en vooral betaalbare wijze ingericht kunnen worden voor kinderen met een handicap. Zodat zij niet langer aan de zijlijn hoeven toekijken, maar samen kunnen spelen met andere kinderen. SAM brengt onbeperkt speelplezier, voor ALLE kinderen."

Even voorstellen:

SAM informeert je graag en wijst je de route.

LIN kan lezen en schrijven in braille en wijst je de route.

Jermain & Iris zijn samen sterk en maken plekken bereikbaar.

Mo & Eva zorgen er samen voor dat gevaarlijke plekken in de speeltuin afgeschermd worden.

Nick & Cindy helpen kinderen met een motorische beperking, die in een rolstoel zitten.

Bob is een 'Binocular'. Door zijn ogen kun je de hele speeltuin overzien.