Internationale School Copenhagen

Een school met duurzaamheidsambities

Duurzaamheid en het opleiden van kampioenen van de toekomst zijn belangrijke elementen voor de internationale school van Kopenhagen (CIS). De school heeft zich tot doel gesteld om een 100% duurzame instelling te worden en de leerlingen op te leiden en te inspireren om de wereld te leiden op een duurzamer pad voor de toekomst. 

Het schoolgebouw heeft talrijke nationale en internationale designprijzen gewonnen met zijn unieke architecturale uitstraling en 12.000 zonnepanelen op de voorkant. De zonnepanelen dragen niet alleen bij aan het ontwerp van de school, ze dekken ook 50% van het energieverbruik van de school. 

Ambitieus bij de keuze van de partner

Net als bij alle andere aspecten van de school werd de lat extreem hoog gelegd bij de keuze van een leverancier voor de installatie en het ontwerp van de nieuwe speelruimte op de 2e verdieping van de school. De school was vrij van hun eisen. Het moest zeer duurzaam zijn om duurzaam te zijn, en veilig en inspirerend voor de kinderen.

De school werkte samen met KOMPAN, die het milieucertificaat ISO 14001 heeft, om hun nieuwe grote speeltuin op de 2e verdieping met uitzicht op zee te bouwen. De groen spelen strategie van KOMPANsluit naadloos aan bij de ambitieuze duurzaamheidsstrategie van het CIS. KOMPAN gebruikt duurzame en gerecyclede materialen in combinatie met een sterke focus op het verminderen van afval in de productie. 

 

 

Een geweldig instrument voor het onderwijs

De school heeft kinderen met nationaliteiten van over de hele wereld en dus verschillende culturen om mee te spelen. De speeltuin is ontworpen om de kinderen een universele speelervaring te geven die hen uitdaagt en inspireert.   

Speeltoestellen zoals vogelnestschommels, de Supernova, Galaxy structuren, Robinia Huisje en het Corocord Octanet en brug zorgen zeker voor uren speelplezier voor de kinderen. 

Fysiek

Emotioneel

Cognitief

Creatief

Kompan---Copenhagen-International-School-4_1200x1200.jpg

Kompan---Copenhagen-International-School_1200x1200.jpg

Kompan---Copenhagen-International-School-62_1200x1200.jpg

We wilden duurzame oplossingen die milieuvriendelijk waren en die de creativiteit van onze leerlingen zouden uitdagen en aanspreken.

Thomas Nielsen

Directeur Communicatie

Internationale school Copenhagen

Internationale School Copenhagen

Zealand, Copenhagen 2150, Denmark

Wilt u advies?

Bij ons vindt u 50 jaar ervaring,  we adviseren u in het gehele project.

 

1 Left section
2 Right section