Blijf fit, blijf mobiel, word gezond oud

Met mobiliteits- en revalidatietrainingen 

Naarmate we ouder worden is mobiliteit voor ons allemaal van vitaal belang. Om geen last van beperkingen te krijgen, moeten we actief ons lichaam mobiel en onze geest scherp houden. 

KOMPAN Stay Fit is ontworpen om actief en gezond ouder worden te bevorderen en om revalidatie na een blessure buiten in de openbare ruimte mogelijk te maken.

Met mobiliteits- en revalidatietrainingen 

TestingAbilities.png

TESTEN VAN VAARDIGHEDEN

Dit station is gericht op het uitvoeren van de ‘zitten & opstaan’ en ‘omhoog & lopen’-tests. De rail in het midden en het ronde handvat op het keerpunt geven zo nodig extra veiligheid en ondersteuning.

PreventFalling.png

VALPREVENTIE

De Ondergrond Uitdaging is gericht op valpreventie en biedt ouderen de mogelijkheid om veilig te oefenen met het lopen op ondergrond en langs obstakels die ze ook in het dagelijks leven tegenkomen.

GoodBalance.png

GOEDE BALANS EN STERKE ENKELS

De vier wiebelstations van het Balanceerstation zijn verschillend in moeilijkheidsgraad. De plaatsing van de vier stations rond de ring nodigt uit tot sociale interactie.

Blijf fit, blijf mobiel, word gezond oud

Stay Fit

De KOMPAN Stay Fit-serie biedt een breed scala aan trainingsstations waarmee fundamentele vaardigheden kunnen worden geoefend. Elk station is geïnspireerd door activiteiten en obstakels die u in het dagelijks leven ook kunt tegenkomen. Het verbeteren van elementaire vaardigheden is in alle levensstadia van belang. Dat is de reden dat KOMPAN Stay Fit relevant is voor elke doelgroep.

 

Stap veilig in de bus 

Op de Reactieve Balansplaat oefenen gebruikers hun reactievermogen en balans op een onstabiele ondergrond. Daarmee zouden ze in het dagelijks leven te maken kunnen krijgen bij het instappen in de bus of het lopen over een glibberig oppervlak.

 

De trap op en neer 

Trappen kunnen een probleem zijn voor ouderen. Het is van groot belang om te oefenen met veilig traplopen. De Trap-oplossing kent verschillende moeilijkheidsgraden. De helling kan variëren, evenals de mate van ondersteuning van de leuning.

Gemaakt voor buiten 

De KOMPAN Stay Fit-serie is gebaseerd op het grondig geteste kernplatform van KOMPAN. 

  • De palen zijn voorverzinkt en gepoedercoat. 
  • De handvatten zijn thermisch verzinkt en hebben een wanddikte van 3mm waardoor ze extreem sterk zijn en bestand tegen vandalisme en roest. 
  • De serie is voorzien van het TÜV-certificaat.
Blijf fit, blijf mobiel, word gezond oud

Wilt u advies?

Bij ons vindt u 50 jaar ervaring,  we adviseren u in het gehele project.