Buurtspeelplaats, Waldkraiburg

Een plek waar iedereen kan komen om actief te zijn en met elkaar om te gaan

Toen de woningbouwvereniging Stadtbau Waldkraiburg in de Beierse stad Waldkraiburg een ontwerp wilde maken voor hun openbare ruimte en een speelplaats voor de woonwijk wilde creëren, waren ze het er al in een vroeg stadium over eens dat een speelplaats meer moet zijn dan gewoon een speelplaats. Het moet een plek zijn waar iedereen kan samenkomen, ongeacht hun vaardigheden. 

In samenwerking met KOMPAN ontwikkelde de woningbouwvereniging een oplossing die voorziet in ruimte voor sociaal samenzijn met activiteiten voor alle leeftijden op duurzame, vandalismebestendige speeltoestellen. De speeltoestellen, die zijn gemaakt van een combinatie van HDPE-platen en gegalvaniseerd ijzer, zien er niet alleen prachtig uit, ze helpen ook de kosten te drukken, inclusief de onderhoudskosten.

Nu de speelplaats volop in gebruik is, is Thomas Irgmeier van de afdeling woningbouw van de gemeente Waldkraiburg blij dat de oplossing aan de verwachtingen voldoet. “We zijn zeer tevreden met de oplossing van KOMPAN. Het is zo fijn om te zien dat zowel kinderen als oudere mensen hun vrije tijd doorbrengen op de speelplaats,” zegt hij.

Een plek waar iedereen kan komen om actief te zijn en met elkaar om te gaan

Vanaf het begin met MOMENTS toestellen tot het nieuwste COROCORD net. Op de speelplaats kunt u uitdagingen vinden voor zowel kinderen als hun ouders. 

“We zijn zeer tevreden met de oplossing van KOMPAN. Het is zo fijn om te zien dat zowel kinderen als oudere mensen hun vrije tijd doorbrengen op de speelplaats.”

Waldkraiburg

Bayern, Waldkraiburg , Germany

Wilt u advies?

Bij ons vindt u 50 jaar ervaring,  we adviseren u in het gehele project.

 

1 Left section
2 Right section