Copenhagen Zoo

Een Robinia make-over voor een iconische speeltuin

Er is moet voor moet voor nodig om iets te vervangen wat geliefd is bij bezoekers. Dat is precies wat er gebeurde met de traditionele speeltuin van de dierentuin in Kopenhagen. Het resultaat, een nieuwe attractie die populairder is dan ooit en die niet concurreert met, maar een aanvullig is op de belangrijkste attractie: de dieren. De nieuwe Robinia speeltuin is zo populair dat de openingstijden zijn verlengd en de jaarlijkse inkomsten uit de toegangskaartjes en kioskverkoop enorm zijn toegenomen. Een andere positieve ontwikkeling is dat de ouders ontspannen een kopje koffie kunnen drinken terwijl ze altijd zicht hebben op hun kinderen die vrolijk spelen.

Alles draait om ontwikkeling

De hele dierentuin ervaring draait om leren en ontwikkelen. In de speeltuin met Robinia glijbanen, draaitoestellen, obstacle parcours en meer, verplaatst de focus van kijken en observeren naar doen. De kinderen kunnen uit hun dak gaan met de prachtige Robinia wipgoot met twee spettertafels. Zand en water stimuleren eenvoudig de verbeeldingskracht en creativiteit van kinderen van alle leeftijden. De verschillende texturen van zand vermengd met waterspel zorgen voor urelang plezier en creativiteit.

Fantasieën, getriggerd door de geluiden en geurven van nabijgelegen exotische dieren, worden de vrije loop gelaten. 

Het ontwerp stimuleert grotendeels een uitbreiding van deze zintuigen: een natuurlijke mix van avontuurlijke Robinia speelconstructies en uitdagingen, vermengd met een vleugje realiteit in de modderige Land Rover. 

Fysiek

Emotioneel

Cognitief

Creatief

Wat vinden de kinderen ervan?

Bekijk de video en hoor wat de eerlijke en echte speelexperts - de kinderen - vinden! We vroegen een aantal lachende kinderen naar hun eerste indruk van de nieuwe speeltuin. Het lijkt erop dat ze er enorm van genieten.

Meer informatie over het creatieve proces

Het creëren van een speeltuin is een creatief proces. In het bijzonders wanneer je een iconische, geliefde en eewenoude speeltuin vervangt. Luister wat de architect te vertellen heeft over het avontuurlijke Robinia project in de dierentuin van Kopenhagen.

The kids are ecstatic, and they really are the most important customers in this regard.

Christian Higraff

Commercieel directeur, Copenhagen Zoo

Copenhagen Zoo

Zealand, Copenhagen , Denmark

Wilt u advies?

Bij ons vindt u 50 jaar ervaring,  we adviseren u in het gehele project.

 

1 Left section
2 Right section