Epilepsieziekenhuis Filadelfia

Een speeltuin voor de behandeling van epilepsie

Het epilepsieziekenhuis Filadelfia is uniek in Denemarken. Het ziekenhuis bezit landelijke vakkennis en is gespecialiseerd in het behandelen en diagnosticeren van kinderen met epilepsie en de verschijnselen.

In 2018 kreeg het ziekenhuis een geschenk van een Deense stichting - dit geld was voor het opzetten van een grote speeltuin rondom het ziekenhuisterrein. De speeltuin is gebouwd om een natuurlijke omgeving te bieden buiten de klinische omgeving, zodat de kinderen kunnen spelen en hun zintuigen kunnen gebruiken én om artsen en verpleegkundigen een nieuwe manier van observeren en behandelen van de kinderen te bieden. 

123 speeltoestellen op 2400 m2

Het indrukwekkende nieuwe speelterrein bevat niets minder dan 123 inclusieve speeltoestellen, zorgvuldig geselecteerd om spel voor kinderen van alle niveaus te bieden. De kinderen die naar het ziekenhuis komen hebben uiteenlopende niveaus van epilepsie en zeer verschillende capaciteiten. Daarom is de speeltuin ontworpen met de mogelijkheid voor het gebruik van verschillende speelactiviteiten onderverdeeld in zones. Dit zorgt ervoor dat alle kinderen in het spel worden opgenomen.

Ontworpen voor inclusiviteit

Het nieuwe speelterrein " Jump Out" is geschikt voor kinderen van alle niveaus en moedigt hen aan om het ziek zijn even te vergeten en te doen wat kinderen het beste kunnen - spelen!

Alle 123 speelstoestellen zijn zorgvuldig geplaatst om de kinderen op hun individuele niveau te ondersteunen. Speeltoestellen zoals een rolstoelschommel, zintuigelijke tuinen en structuren met een helling zorgen ervoor dat kinderen met een beperking ook deel uitmaken van het spel.

Fysiek

Emotioneel

Cognitief

Creatief

The playground allows the kids to play together now. Something they couldn't do before. That makes me really happy. 

Martin Beck Iversen

Vader

Childrens' Epilepsy Hospital Filadelfia

Zealand, Dianalund 4293 Dianalund, Denmark

Wilt u advies?

Bij ons vindt u 50 jaar ervaring,  we adviseren u in het gehele project.

 

1 Left section
2 Right section