Hedendaagse kinderen hebben een slechte energiebalans

Kinderen verbranden tweederde van de benodigde 150 calorieën tijdens 30 minuten spel op KOMPAN speeltuinen

Het verslag van het Surgeon Generals fysieke activiteit en gezondheidsrapport suggereert dat alle individuen 150 calorieën per dag moeten verbranden om een gezonde lichaams samenstelling van bot, spier en vetweefsel te behouden. (1) Het behoud van een gezond gewicht vereist dat de energie die in calorieën opgenomen wordt, gelijk is aan de hoeveelheid energie die u verbrandt. Energie is een ander woord voor "calorieën." Wat je eet en drinken is binnenkomende energie. Wat je door fysieke activiteit verbrand is uitgaande energie. Deze 'energiebalans' is vandaag voor veel kinderen niet aanwezig. In een recente onderzoeksstudie van lichamelijke activiteit in speeltuinen bleek dat "gewoon spelen" drastisch bijdraagt aan het dagelijkse energieverbruik bij kinderen. In slechts 45 minuten spelen, bereiken schoolkinderen op speeltoestellen het doel. Een half uur spelen, in combinatie met lichamelijke opvoeding (LO) en na-school sport, is meer dan voldoende voor een gezond niveau van lichamelijke activiteit.

Studie naar Energieverbruik

Een recente onderzoeksstudie gesponsord door KOMPAN  betrof twee scholen met kinderen uit de eerste, tweede en derde groep. Ze mochten een half uur vrij spelen op speelplaatsapparatuur. De calorieën die in aangesproken spieren werden gebruikt in het proces van fysieke beweging werden gemeten door de Bio Trainer II Calorie Counter en de resultaten werden berekend op basis van het lichaamsgewicht van elk kind. De speeltoestellen bestonden uit speeltoestellen geschikt voor schooljeugd: Galaxy Electra, Supernova, Vega, Spica en Edge Glacier. De Galaxy Electra en Edge Glacier zijn beide grotere structuren die bestemd zijn voor veel kinderen en de Supernova, Vega en Spica zijn kleinere individuele toestellen bestemd voor een kind of een kleine groep.

 

KOMPAN wil Red Cliff Elementary in Utah en Tora's Emes Academy in Florida bedanken voor het uitlenen van hun leraren, directeuren, speelplaatsen en kinderen om aan deze studie deel te nemen. Zonder de medewerking van de directeuren en zou het uitvoeren van deze studie niet mogelijk zijn geweest.

Conclusie

Schoolgaande kinderen verbranden een aanzienlijke hoeveelheid calorieën door fysiek spelen op de speelplaatsapparatuur van Kompan. De toegenomen hoeveelheid calorieën die verbrand worden voor kinderen van groep 3 geven aan dat er een hoog niveau van speelactiviteit is en dat de apparatuur de kinderen uitdaagd actief te spelen. Als het vaardigheidsniveau van een kind en de fysieke activiteit verhoogd, worden meer calorieën verbrand.

Aanbevelingen 

  • Speeltuinen met ontwikkelingsgerichte toestellen dragen bij tot de fysieke activiteit van kinderen. De totale hoeveelheid van 150 calorieën kan gemakkelijk worden bereikt met slechts 45 minuten speel per dag.
  • Spelen in een speeltuin, in combinatie met sportactiviteiten tijdens de pauze, LO, of voor en na schoolse activiteiten, is een optimale ogevingsinterventie voor de gezondheid van kinderen.