Het KOMPAN nalatenschap

De oprichter van KOMPAN, Tom Lindhardt Wils, geloofde dat kinderen hun verbeelding door het spel ontvouwen en daardoor hun sociale en cognitieve vaardigheden ontwikkelen. 

Als een jonge kunstenaar in 1970 getuigde Tom een gebeurtenis waardoor hij de wereld van kinderspel veranderde. Eén van zijn grote, lichte beeldhouwwerken in een nieuw woonwijk heeft kinderen geïnspireerd om op zijn beeldhouwkunst te spelen, hoewel het bedoeld was als kunst voor volwassenen in de woonwijk. Vanaf dat moment heeft Tom de rest van zijn leven gewijd aan het ontwikkelen van leuke en inspirerende speeltuinen.

Vandaag de dag gaan we verder dan speeltoestellen en bieden wij speel- en trainingsoplossingen aan. Oplossingen voor spel en activiteiten die plezier bieden tijdens het ontwikkelen van fysieke, sociale en leervaardigheden voor mensen over de hele wereld. Oplossingen die zich uitstrekken om mensen van alle leeftijden en vaardigheden gelukkiger en gezonder te maken door hen fysiek actief te houden en hen te laten leren en samen te laten spelen en sporten.

Tom Lindhart Wils en Hans Mogens Frederiksen vestigden in 1970 het bedrijf Multikunst Legepladser I/S (Multiart Playground). De naam veranderde later in KOMPAN A/S. Het woord KOMPAN komt uit het Deense woord "kumpan", wat "metgezel" of vriend betekent.