UNIVERSEEL ONTWERP

Bij KOMPAN vinden we dat elk kind het recht heeft om vrij te spelen – ongeacht hun fysieke en verstandelijke vaardigheden. Deze visie komt overeen met het Verdrag inzake de rechten van het kind, een van de meest ondertekende VN-verdrag ooit. In de afgelopen jaren hebben de meeste landen het VN-verdragen inzake de rechten van mensen met een handicap ondertekend, waarin wordt aanbevolen om openbare ruimten in te richten volgens de beginselen van ‘universeel ontwerpen’.

KOMPAN_160412_FRUENS_BOEGE_012_-_Inclusion_small.jpg

KOMPAN ZET NIEMAND BUITENSPEL

Het geloof in spelen voor iedereen zit bij KOMPAN diep geworteld. ‘Samen spelen’, ofwel het idee dat iedereen moet kunnen meedoen, is een belangrijke pijler van onze speelfilosofie. We ontwerpen onze producten zodanig dat ze universeel te gebruiken zijn en activiteiten bieden voor alle kinderen.

1499429023_20150928-kompan-inlcusion-small-2.jpg

INCLUSIE OP DRIE NIVEAUS

KOMPAN onderscheidt drie spelniveau’s:

• Activiteiten op grondniveau

• Activiteiten op hoger niveau

• Activiteiten op meerdere niveaus

De indeling is gebaseerd op de toegankelijkheidsrichtlijnen voor speelplekken in de Americans with Disabilities Act (ADA): zodra het aantal activiteiten op de grond gelijk is aan dat op hoger niveau mag een speeltoestel worden aangemerkt als ‘universeel ontwerp’ en ‘spelen voor iedereen’. 

Daarnaast bieden we activiteiten op meerdere niveaus. Deze zijn op verschillende manieren bereikbaar en te gebruiken voor open en afwisselend speelplezier.

KOMPAN ONTWERPPRINCIPES VOOR UNIVERSELE SPEELOPLOSSINGEN 

Kompan productinnovatie wordt gestuurd door de volgende vijf principes voor universeel, inclusief ontwerp:

1. Universeel en toegankelijk

2. Multifunctioneel ( waar mogelijk)

3. 360 ontwerp 

4. Uitgerust met diverse speelmogelijkheden

5. Herkenbare kleuren en ontwerpvormen