The Garden of ZAC Didot, Parijs

Een oase in de stad der liefde.

De ruimte in de binnensteden is kostbaar, vooral in Parijs, waar in het 14e arrondissement 25.000 mensen per vierkante kilometer wonen. Ondanks het feit dat het een gebied is met bijna alleen maar rug aan rus staande appartementen is de stadsgemeenschap erin geslaagd wat ademruimte te creëren. In 2004 richtten ze The Garden of ZAC Didot op. Een deel van dit kleine gebied was aangewezen als een speeltuin, een vitale speel en ontmoetplek voor de jonge gemeenschap. De uitdaging, recentelijk door KOMPAN ingevuld, was om het potentieel van de ruimte maximaal te benutten op een oppervlak van ongeveer de grootte van een tennisbaan.

A quality solution in a small city space

Als je door de tuin loopt, kom je de traditionele KOMPAN-functies tegen die altijd al populair zijn. De Crazy Hen, de paardenwip en de glijbanen. De Tipi-carrousel en het kasteel leidt leiden samen naar de populaire Track Ride. Het compacte gebied is volgepakt met potentieel voor de jonge Parijzenaars. Het brede scala aan producten zorgt ervoor dat de kinderen sociaal, fysiek, cognitief en creatief worden uitgedaagd bij het spelen in deze stadstuin. 

Fysiek

Emotioneel

Cognitief

Creatief

PCM1128_FR_Dungeon.jpg

ELE400065_FR_Lying.jpg

THE PROJECT WAS TO DYNAMIZE THE garden of Zac DIDOT, SITUATED IN THE HEART OF N HOUSING ZONE. A NEW AND MODERN PLAYGROUND AIMs TO INVITE PEOPLE LIVING AROUND, AND CREATE LIFE IN THE AREA.

Eric Gerbier

KOMPAN Frankrijk

De tuin van ZAC Didot, Parijs

Paris, Paris , France

Wilt u advies?

Bij ons vindt u 50 jaar ervaring,  we adviseren u in het gehele project.

 

1 Left section
2 Right section