Moisselles-Domont Eurocommercial, Frankrijk

Een speelplek die het winkelcentrum een gezinsbestemming maakt

Een speelplek die het winkelcentrum een gezinsbestemming maakt

Wat is een betere manier om van winkelen een uniek gezinsavontuur te maken dan met een spannende buitenspeeltuin? Dat is precies wat het winkelcentrum Moisselles-Domont in de buurt van Parijs heeft gedaan. Met vier en een half miljoen bezoekers per jaar wilden ze de ervaring voor klanten met kinderen verbeteren en een herkenningspunt bouwen dat kinderen zou aantrekken zodra ze het vanaf de parkeerplaats zouden zien.

Ouders en kinderen zijn dol op de nieuwe blikvanger, want dankzij de zeven meter hoge speeltoren kunnen kinderen zich vermaken terwijl ouders gemakkelijker kunnen winkelen. De winkeliers zijn zeer tevreden over het succes en de hoge kwaliteit van de speeltuin en hebben al plannen voor meer speeltuinen in enkele van hun 25 andere winkelcentra in Europa.

Speel avontuur op zeven meter hoogte

Speel avontuur op zeven meter hoogte

Het hoogtepunt van de speeltuin is de zeven meter hoge speeltoren, waar elke speelkubus iets nieuws te ontdekken heeft. Om van beneden naar boven te komen worden de kinderen met verschillende uitdagingen zoals een klimnet, touwen met schijven of een tunnel met een steile klim uitgedaagd. Deze elementen ondersteunen de lichaamsbeweging en trainen de coördinatie. Klimmen is niet alleen leuk, maar zorgt ook voor spanning en beloning: Hoe hoger de kinderen klimmen, hoe beter het uitzicht is waarvan ze kunnen genieten door het verende membraan of het bubbleraam. Naar de top klimmen is maar de helft van de spanning, want de enige weg naar beneden is met volle vaart door de tunnelglijbaan. De speelpanelen op grondniveau zijn ontworpen voor alle leeftijden en vaardigheden en elke speelbehoefte en motiveren kinderen om spelenderwijs te leren en bieden de perfecte gelegenheid om te socialiseren en nieuwe vriendjes te maken.

Fysiek

Emotioneel

Cognitief

Moiselles_Horizontal_3.jpg

Moiselles_Horizontal_4_1.jpg

Moiselles_Horizontal_2.jpg

Het is een echte aanwinst om een buitenspeelplaats te hebben, want de kinderen zien de speelplaats meteen vanaf de parkeerplaats. Het maakt dat ze naar binnen willen komen. 

Sandra Jorge

Project Manager, Eurocommercial

Wilt u advies?

Bij ons vindt u 50 jaar ervaring,  we adviseren u in het gehele project.