Moncrieff Recreation Park

"Videospelletjes zijn saai als je buiten kan spelen op een speelplek, vriendjes kan maken en plezier kan hebben".

Waarom zou je binnen blijven als je op een speelplaats naar buiten kunt gaan en nieuwe vrienden kunt ontmoeten? Er is geen twijfel aan dat kinderen dol zijn op de nieuwe speeltuin in Moncrieff Recreation Park. Daar is een goede reden voor, deze buitengewone speeltuin zit vol met leuke activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Er is zelfs zoveel plezier dat de kinderen liever naar de speeltuin gaan en nieuwe vrienden ontmoeten, dan hun tijd doorbrengen voor een computerscherm met het spelen van videogames.

Bij het plannen van een nieuwe buitenwijk van Canberra wilden ontwikkelaars iets unieks maken. Door een geweldige relatie met KOMPAN hebben de ontwikkelaars en landschapsarchitecten gewerkt aan het ontwerpen van een op maat gemaakte speeltuin om te dienen als een groot, gedurfd gebaar in het hart van de Moncrieff-gemeenschap. Het resultaat, een speeltuin in de levendige kleuren van de zonsondergang, waar kinderen zich niet vervelen binnen 15 tot 20 minuten, maar misschien pas na 4 uur. De speeltuin bleek echt buitengewoon en haalde de hoogste Award in de categorie Play Space bij het ACT Chapter Awards van het Australian Institute of Landscape Architectes in 2018.

 

Waarom kinderen het zo geweldig vinden

Tussen de drie Corocord-torens is de levendige speeltuin, gevuld met leuke uitdagingen voor kinderen, klaar om verkent te worden. Een klim naar de top van de torens daagt de kinderen uit om hun lichaamskracht te gebruiken, evenals hun kruiscoördinatievaardigheden in hun klimtocht naar nieuwe hoogten. Eenmaal bovenaan, wordt de prestatie van de kinderen beloond met een spannende, maag-kietelende trip via de glijbaan. De verhoogde niveaus in de speeltuin moedigen de kinderen aan om heen en weer te klimmen en belangrijke fysieke vaardigheden te oefenen terwijl ze actief bezig zijn. De grote selectie van activiteiten ,die geschikt zijn voor alle leeftijden, zorgt dat alle kinderen worden vermaakt en urenlang blijven spelen.


 

Fysiek

Emotioneel

Moncrieff boy net 1.jpg

Moncrieff girl climb 1.jpg

Moncrieff ropeclimb 1.jpg

De manier waarp de speeltuin is ontworpen en gestructureerd zorgt ervoor dat kinderen niet verveeld raken na 15-20 minuten maar pas na 4-5 uur.

David Thornhill 

Development Director, Suburban Land Agency

Moncrieff recreatie Park

Canberra , Moncrieff , Australia

Wilt u advies?

Bij ons vindt u 50 jaar ervaring,  we adviseren u in het gehele project.

 

1 Left section
2 Right section