Verdraaid opvallend!

Boordevol innovatieve speelelementen die de zintuigen prikkelen

Levendig en gretig om te spelen

Imposant en spannend, zelfs van een afstand geven de vijf lange lange, zwepende benen van de SkyTwister de indruk van elegante beweging. Loop er omheen en ontdek hoe de kleurige panelen reageren op de verschillende tijden van de dag en het veranderende weer. Nieuwsgierig?

SkyTwister

Opties om het uiterlijk en de speelaanleidingen te personaliseren

SkyTwisterHorizontalPhysical.jpg

Visuele mogelijkheden

Dichroïsche panelen of transparante panelen met grafische print, zoals hier getoond, samen met verschillende kleuren staanders, touwen en membranen.

SkyTwisterPhysicalPlay.jpg

Fysieke speelactiviteiten

Het uitdagende klimnet kronkelt als een draaikolk naar boven en kan zelfs tot buiten de toren worden verlengd.

SkyTwisterRollers.jpg

Gevoel van aanraking

Sensorisch spel aanmoedigen met drakenschubben van membraan of de afgebeelde rollers..

SkyTwisterMoireePanels.jpg

Spelen met oog voor de optische beleving

Panelen met moiré-effect verwonderen kinderen. De veranderende patronen trekken hun aandacht en ontwikkelen het logisch denkvermogen.

SkyTwisterHangoutPod.jpg

Samen rondhangen

Deze wiegende cocon is een fijne plek om elkaar te ontmoeten, te ontspannen en ook je evenwicht te vinden, want hij kan wiegen, draaien en veren.

SkyTwister

Kinderen vragen zich af hoe de kleuren veranderen.

De bovenkant van de SkyTwister, Sensorisch heeft gekleurde dichroïde panelen. Dichroïsche panelen zijn meerkleurig en veranderen van uiterlijk afhankelijk van waar je staat, de omgeving en waar het licht vandaan komt. Het dichroïcofilter in de panelen geeft het licht van een klein aantal kleuren selectief door, terwijl het andere kleuren reflecteert, dat geeft dit wonderbaarlijke regenboogeffect. 

Terwijl de kleuren van de regenboog worden gecreëerd en gereflecteerd, verwonderen kinderen zich hoe dit kan en trainen ze het denk- en het redeneervermogen. Het dichroïsche filter voegt kleur toe maar je kunt nog steeds door de panelen heen kijken en dat levert veel plezier op - ineens veranderen je vrienden en ouders beneden van kleur door deze filter van bovenin de toren.

Kinderen worden aangetrokken door en vermaken zich uren met de regenboogeffecten als ze door het gekleurde glas van binnenuit naar de omgeving kijken of als ze de leuke kleurreflecties aan de buitenzijde ontdekken. De verwondering is groot.

Jeanette Fich Jespersen

KOMPAN Play Institute

Wilt u advies?

Bij ons vindt u 50 jaar ervaring,  we adviseren u in het gehele project.