Nyborg Friskole

Een speelse oase voor kinderen midden in de stad

Nyborg Friskole is een onafhankelijke school waar kinderen les krijgen van kleuterschool tot middelbare school. De plek voor hun binnenplaats is beperkt, omdat de school in het centrum van Nyborg ligt. Deze beperkte ruimte wordt nog steeds veel gebruikt door kinderen van alle leeftijden. Door de beperkte ruimte moest de speelplaats veelzijdig maar compact zijn. De school werd geconfronteerd met een uitdaging van inactieve kinderen in de middelbare leeftijd die ze een betrokken speelplaats wilden bieden, waar ruimte is voor iedereen.

Om een meer uitnodigende speelplaats te maken werd er gebruik gemaakt van kunstgras in de volledige omgeving van de speeltuin. Hierdoor word de grond niet modderig na regen en kunnen de kinderen de ruimte gebruiken als ontmoetingsplaats. De focus van deze bijzondere speeltuin ligt op klimmen, draaien, balanceren en ontmoetten.  Deze combinatie zorgt zowel voor een interessante en uitgebreide speeltuin voor kinderen van alle leeftijden, als een leergebied voor de voorschoolse opvang en schoolgaande kinderen. 

Dit gebied biedt mogelijkheden voor de leerkrachten om zich te laten inspireren en creatief te zijn in hun klassen. Het stimuleert ook de kinderen om actief en buiten bezig te zijn tijdens de pauzes. De combinatie van BLOQX en de GALAXY structuren zorgen voor een leuke en uitdagende omgeving voor alle kinderen op de school en in de stad Nyborg. Het duikelrek is een grote hit voor de minder actieve kinderen in het tussenliggende stadium.

Een speelse oase voor kinderen midden in de stad

De combinatie van BLOQX en de GALAXY structuren zorgen voor een leuke en uitdagende omgeving voor alle kinderen op de school en in de stad Nyborg.

"De speeltuin is altijd met kinderen gevuld. Zelfs in het weekend en 's avonds, de buren hebben ons verteld dat de speeltuin constant in gebruik is. Ons oorspronkelijke idee was om een speeltuin te maken die ook zou worden gebruikt door de meer inactieve kinderen. Vooral het duikelrek heeft ons geholpen om dit doel te bereiken. Het kunstgras zorgt voor een geheel nieuwe dimensie aan de speelplaats. De kinderen gebruiken het als een ontmoetingsplaats plek en ze houden ervan om er op te spelen. "

Nyborg School

Fyn, Nyborg 5800, Denmark

Wilt u advies?

Bij ons vindt u 50 jaar ervaring,  we adviseren u in het gehele project.

 

1 Left section
2 Right section