Over Corocord

Als uitvinders van het Spacenet en pioniers op het gebied van speelactiviteiten zijn de mensen van Corocord al meer dan 45 jaar wereldwijd toonaangevend als de erkende specialisten op het gebied van unieke touwconstructies met een hoge speelwaarde.

Die reis begon in Berlijn in de jaren 70, toen de Berlijnse architect Conrad Roland het Corocord Play Spacenet had ontwikkeld; een ware uitvinding op basis van een gepatenteerde touwnetconstructie die vanaf alle vier de kanten toegankelijk is en die een fantastische 3D speelwaarde biedt voor meerdere kinderen tegelijk. Van een enkel idee of van een compleet concept wordt vervolgens een perfect maatwerk toestel gerealiseerd. Het creatieve Corocord team heeft door de jaren heen innovatieve speeloplossingen uitgevonden en ontworpen voor allerlei leeftijden en gebruikersgroepen.

Tegenwoordig zijn de Corocord oplossingen in de vorm van bouwkundige constructies met veel uitstraling en magische attracties te vinden in speeltuinen over de hele wereld. Door de transparante vormgeving zijn de speelnetten met een esthetisch aantrekkelijk design geschikt voor elke omgeving. Vaak worden ze omschreven als echte blikvangers of zelfs als moderne kunst. De netconstructies kunnen meerdere kinderen tegelijk dragen en bieden eindeloze mogelijkheden voor interactie en spelactiviteiten, zoals klimmen, schommelen, glijden, springen, bouncen en balanceren. Technici van Concord hebben speciaal aandacht besteed aan de ergonomische eigenschappen en de veiligheid, zodat ouders ervan uit kunnen gaan dat klimmen in Corocord netten tot de absolute top behoort als het gaat om de ontwikkeling van lichamelijke activiteiten binnen een veilige speeloplossing.

 

Er wordt voor de netten gebruik gemaakt van speciale touwconstructies waarvoor een speciaal hardingsproces is ontwikkeld door Corocord:

Hierbij wordt het 'omhulsel' van polyester via inductie vastgesmolten aan iedere afzonderlijke streng zodat, wanneer na de aanvankelijke wrijving de oppervlaktevezels zijn verwijderd, er een hardere coating van polyester achterblijft voor de bescherming van iedere streng. Geharde Corocord touwen bieden een uitzonderlijke duurzaamheid en liggen prettig in de hand. De Corocord touwen worden uitsluitend gebruikt voor door Corocord geproduceerde touwnetten.

Of u nu gaat voor een Jellyfish Tower in een zonnig park, voor de wilde Net Twister in een avonturenspeeltuin of voor de elegante Dream Catcher in een groene weide, wij - de Spacenet uitvinders van Corocord - ontwikkelen unieke ideeën voor speelprojecten over de hele wereld.

DE MEESTE ERVARING

In de speelconstructies van Corocord zijn vier decennia aan leerprocessen en ervaring verwerkt. Design en kwaliteit zijn een echte passie voor ons en we pakken zelfs de kleinste details aan om onze klanten de beste producten en oplossingen te bieden. Om onze productinnovatie flink te bevorderen, vragen wij proactief om de feedback van experts op het gebied van kinderopvang en onderwijs, landschapsarchitecten en mensen die zich inzetten voor de gemeenschap. Wij zetten ons voortdurend in voor een gezondere en gelukkigere leefomgeving!

 

horizontal2.jpg

HET MEEST INNOVATIEF

Sinds onze eerste unieke uitvinding - het Spacenet - zijn wij al decennialang bezig met het ontwikkelen van geheel nieuwe en innovatieve oplossingen voor de speelwereld. De Skywalk, de curly Loops, de fantastische koepels, het parcours en ons Agility concept; het zijn maar een paar voorbeelden van ons vermogen om te innoveren en om nieuwe speelmogelijkheden aan te bieden. Wij bieden klanten en kinderen over de hele wereld een origineel design, kwaliteit en de voordelen van échte Corocord producten.

horizontal3.jpg

HET GROOTSTE VOORDEEL VOOR DE ONTWIKKELING VAN KINDEREN

Het welzijn van de kinderen, daar gaat het uiteindelijk om. Onze missie is om uitstekende speeltoestellen te leveren die een stimulans vormen voor hun geest, lichaam en ziel. Kinderen moeten tijdens groei en ontwikkeling de ruimte krijgen voor hun verbeelding en uitdagingen. Het klimmen op een Corocord constructie biedt een unieke 3D speelervaring en biedt oneindig veel mogelijkheden om al spelend met vrienden grenzen te verkennen.

inclusive.jpg

HET MEEST INCLUSIEF

Als je alle gebruikers erbij wilt betrekken, moet je iedereen meenemen in je opzet. Door de 'transparantie' van Corocord kunnen mensen van alle leeftijden en vaardigheden communiceren en de visuele interactie met elkaar aangaan, wat de afstanden en de hoogtes ook zijn. Van de gripdiameter van de touwen tot de toegangspunten... Elk detail is universeel ontworpen om zo ondersteuning te bieden voor de ergonomische mogelijkheden van een zo breed mogelijke groep gebruikers. Wij koesteren de filosofie van KOMPAN: In een inclusieve speeltuin kan iedereen samen spelen of ergens mee spelen.

horizontalstandard.jpg

DE HOOGSTE NORMEN

Bij de ISO 9001 certificering gaat het om goedkeuring voor het allerhoogste kwaliteitsniveau. Wij houden permanente interne veiligheidsprocedures aan conform EN1176 (Europa), AS (Australië), ASTM en CSA (Noord-Amerika), gecontroleerd door erkende veiligheidsinstanties als TÜV en IPEMA. Voor een optimale veiligheid zijn alle Corocord standaardproducten in deze catalogus voorzien van een TÜV- certificaat. Essentiële onderdelen zijn altijd gemaakt van zeer betrouwbaar staal. Enorme constructies van touwnetten zijn voorzien van dubbele en driedubbele beveiligingen.

horizontal4.jpg

LEVENSLANGE SERVICE!

Veel producten van andere leveranciers komen en gaan, maar de touwconstructies van Corocord zijn een blijvertje. Volgens sommige mensen worden onze constructies in de loop van de tijd zelfs nóg beter. Met topkwaliteit en duurzaamheid als uitgangspunten bieden wij de beste garanties, een levenslange service en ondersteuning waar dat nodig is. U kunt op ons rekenen!

Our full range of COROCORD products