Ramsden Park

Oud en nieuw, samen in een op maat gemaakte speeltuin

De visie van een landschapsarchitect uit Toronto was om van de nieuwe speeltuin in Ramsden Park iets nieuws en opwindends te creëren maar hierbij oud elementen te behouden. Met oude elementen bedoelde de architect het opnemen van zowel het erfgoed van de stad als een aantal favorieten toestellen uit de oude, bestaande speeltuin.

 

De baksteengeschiedenis van Toronto vormt het thema van de nieuwe speeltuin, waarbij de kleur geel veel terugkomt. Binnen het ontwerp zijn een aantal van de tijdloze speelitems uit de oude speeltuin behouden, zoals de iconische Wip Eend. Na jarenlang voor veel speelplezier te hebben gezorgd op zijn voormalige locatie, is het revolutionaire veerelement nog steeds in uitstekende staat en is hij onderdeel geworden van de nieuwe speeltuin.

Een park vol speelgelegenheden voor alle leeftijden!

Halverwege de dag is het Ramsden Park vol met ouders en spelende kinderen. De nieuwe speeltuin in het park heeft speelzones gericht op alle leeftijden. In het midden van de speeltuin, is de grote aangepaste Corocord-toren de trekpleister voor de oudere kinderen. Klimmen in zijn oneindige net van touwen biedt het een leuke uitdaging die de ultieme beloning is voor een snelle rit van de glijbaan. Voor de Corocord-toren is een lange route van behendigheidsnetten geplaatst om lekker in te klimmen. Deze toestellen bevorderen de ontwikkeling van evenwichts- en coördinatievaardigheden.

 

Verschillende draaitoestellen en wippen in speelse ontwerpen geven kinderen van alle leeftijden uren plezier, alleen of samen met vrienden. De Supernova biedt een leuke uitdaging voor grotere kinderen door een goede ‘spin off’ met vrienden.

Fysiek

Emotioneel

Cognitief

Creatief

RamsdenPark_ClimbingNet.jpg

RamsdenPark_Bridge.jpg

RamsdenPark_Seesaw.jpg

 

Wij zijn vaste klant bij KOMPAN. Je kunt de toestellen aanpassen en hergebruiken, dat is echt geweldig.  Daarnaast weet je gewoon dat zodra je een toestel installeert, het meer dan 30 jaar kan blijven staan.

 

Leslie Morton

Partner, PMA Landschap Architect

Ramsden Park

Ontario, Toronto ON M4W 1P7, Canada

Wilt u advies?

Bij ons vindt u 50 jaar ervaring,  we adviseren u in het gehele project.

 

1 Left section
2 Right section