Riverside Green Playground

Een blikvanger en speeltuin met WOW factor in 1! 

 

De klant wilde iets iconisch. Iets opvallend dat past in het unieke karakter van de zuidoever. De landschapsarchitecten van het project hadden een duidelijke ontwerpvisie die de gemeenschap zou verbazen.  Om hun gave ideeën ook in de speeltoestellen tot uiting te laten komen, zochten ze de samenwerking met Kompan.


En het resultaat spreekt voor zich. Een op maat gemaakte oplossing die zeer duidelijk en origineel is met zijn roze details. Een ontwerp op maat gemaakt voor zijn omgeving en doel! 

"Op een schaal van 1 tot 10 - zou het zeker een 100 zijn"

Het geluk van Joshuas is duidelijk zichtbaar. En kijkend naar de gezichten van de spelende kinderen, is er geen twijfel over dat ze dol zijn op de nieuwe speeltuin in Riverside Green Park.
Daar is een goede reden voor. De speeltuin zit vol met unieke speelactiviteiten voor kinderen van alle leeftijden. Daarnaast heeft het een spannend ontwerp en geeft het zowel kinderen als
volwassenen als kinderen het WOW gevoel.

Kinderen houden van spanning en het gevoel van vlinders in de buik. Deze speeltuin bevat talloze glijbanen in verschillende niveaus die zowel voor kleine kinderen als voor de tieners spannend zijn. De Supernova geeft kinderen de mogelijkheid een goede 'spin around' te maken met vrienden en daarmee hun balans en ruimtelijk inzicht verbeteren. Het Moments Piratenschip biedt urenlang speelplezier waar kinderen hun fantasie ontwikkelen - bijv. door de zeven zeeën te bevaren of tegen piraten te vechten. Schommels zijn tijdloos - kinderen zijn dol op schommelen en het helpt hen bij het ontwikkelen van coördinatie- en evenwichtsvaardigheden.

Ten slotte kunnen kinderen een oneindige klim in de Corocord-touwnetten maken die via de roze Skywalk helemaal de lucht ingaat. Helemaal naar de top klimmen zal hun coördinatievaardigheden en lichaamskracht versterken. Eenmaal aan de top, komen de kinderen luchttorens tegen met een vrijhangende en transparante touwbrug die van de ene naar de andere toren loopt. 

Fysiek

Emotioneel

Cognitief

Creatief

Riversidegreen_play.jpg

Riverside_green_textsection1.jpg

Riverside_green_horisontal_1.jpg

Iedereen was er gelijk helemaal weg van. Het is inspirerend en kleurrijk. Een populaire ontmoetingsplaats midden in Brisbane.

Zoe Lyons

Landscape Architect, RPS Group

Riverside Green Playground

South East Queensland, Brisbane QLD 4101, Australia

Wilt u advies?

Bij ons vindt u 50 jaar ervaring,  we adviseren u in het gehele project.

 

1 Left section
2 Right section