Robinia speel, doe & leer

De nieuwe Robinia Speel, Doe & Leer is KOMPAN's laatste innovatie op het gebied van spel voor peuters en kleuters. Deze Robinia-speelitems nodigen uit tot rollenspel en creatief spel en zijn het startpunt in de ontwikkelingsbehoeften van peuters.  

Speel & Leer

Speelhuisje

Een speelhuisje boordevol activiteiten ter bevordering van sociaal en zintuigelijk rollenspel. Deze grote constructie is inclusief waardoor kinderen vanaf alle zijden samen kunnen spelen, zonder in conflict te komen met elkaar. 

De kleine speelbalie, de spiegel en het horloge stimuleren rollenspel en sociale interactie. Kinderen kunnen levensechte situaties en hun taalvaardigheid oefenen. Met de kleine trommels en muziekpanelen ontdekken kinderen klanken en ritmes. 

Krijtbord

Kinderen oefenen de fijne motoriek door te tekenen en schrijven met misschien wel hun eerste letter of woord op het krijtbord. De tweezijdige structuur stimuleert kinderen om naast elkaar te spelen, samen te werken en van elkaar te leren.

Ouders en verzorgers kunnen het krijtbord gebruiken als pedagogisch instrument en voor interactie met de kinderen terwijl ze spelen. Daarnaast kunnen ze positief gedrag aangeven en spel observeren en begeleiden.

Doe & Leer

Podium

Optreden op het podium en hun eigen fantasieverhaal spelen, stimuleren de cognitieve, creatieve en sociale vaardigheden van een kind. Door op het podicum te staan worden de vaardigheden van een kind, om op te kunnen vallen in een groep en zichzelf te begrijpen ten opizchte van het verhaal en de groep. 

Rollenspel is de manier waarop kinderen en goed begrip van sociale regels en gebeurtenissen in hun omgeving krijgen. Door dit na te spelen geven peuters en kleuters zichzelf een stem om zich vertrouwd te maken met de wereld. Rollenspel helpt daarnaast bij het ontwikkelen van sociaal-, emotionele, taal- en communicatieve vaardigheden. 

Robinia2pictureswithwhitespace.jpg

Related News

Wilt u advies?

Bij ons vindt u 50 jaar ervaring,  we adviseren u in het gehele project.

 

1 Left section
2 Right section