Speeltuin Le Serpentin in Parijs

Speeltuin ter ere van het architectonisch erfgoed

Speeltuin ter ere van het architectonisch erfgoed

Het woongebouw Le Serpentin draait als een slang om het 4 hectare grote park met een speeltuin in het midden. Toen het park aan vernieuwing toe was wilden de landschapsarchitecten iets doen dat het architecturale erfgoed van Le Serpentin zou eren. Samen met KOMPAN deden ze dat en ontwierpen ze een speeltuin in levendige kleuren en spannende vormen. Het bleek echt opvallend en in de geest van Le Serpentin's architect Émile Aillaud.

Gelegen in een van de dichtstbevolkte gebieden van Parijs waren er torenhoge eisen voor hoge kwaliteit en vandalismebestendigheid van de materialen voor de te plaatsen speeltuin. Met als resultaat een speeltuin die de perfecte combinatie is van indrukwekkend design, hoge mate van functionaliteit en duurzaamheid. 

 

Plezier voor alle leeftijden

Plezier voor alle leeftijden

De unieke en indrukwekkende speelstructuren van levendige gekleurde lussen staan garant voor eindeloos veel plezier voor kinderen van de kleuterschool tot studenten van de universiteit. De lussen maken veel verschillende fysieke activiteiten mogelijk zoals klimmen, balanceren, glijden, springen en schommelen - alle belangrijke aspecten van fysieke ontwikkeling van kinderen komen aan bod. Bovendien biedt het transparante ontwerp ouders zicht op hun spelende kinderen vanuit hun eigen huis. Studenten gebruiken de enorme netvlakken van de speelstructuur om met hun vrienden in te ontspannen.

Fysiek

Emotioneel

serpentin2.jpg

serpentin1.jpg

serpentin3.jpg

Het kan studenten, middelbare scholieren en zelfs kleuters huisvesten.

Didier Méreau

Landschapsarchitect

Stad Pantin

Wilt u advies?

Bij ons vindt u 50 jaar ervaring,  we adviseren u in het gehele project.