Conceptueel Product

Sensorische Dome, kleurrijk

Conceptueel Product

Sensorische Dome, kleurrijk

De Sensory Dome is een Corocord®-dome boordevol spannende spelmogelijkheden die de zintuigen stimuleren.

Het toestel is zo ontworpen dat er op grondniveau van alles valt te beleven. Een tunnelnet in het midden leidt naar een klimnet een niveau hoger en uiteindelijk helemaal naar het bovenste membraan dat bedekt is met kunstgras.   

Een voorbeeld van een nieuwe sensorische speelactiviteit zijn de rollers die aan het net bevestigd zijn. Wanneer deze horizontaal worden gebruikt kunnen kinderen erop zitten of liggen en eroverheen rollen, wat prikkels voor het hele lichaam oplevert. Ook kunnen deze rechtop worden gemonteerd, waardoor ze een soort tekenmuur vormen waarmee pixelpatronen kunnen worden gecreëerd.

De Sensory Dome bevat ook speelcocons om in te schommelen, allerlei kleine en grote beweegbare optische panelen met moiré effect en dichroïsche kleurveranderingseffecten, waardoor kinderen kunnen spelen en experimenteren met licht, weerkaatsing en schaduwen.

 

Conceptueel Product

Een conceptueel product van KOMPAN Design Studio is puur ter inspiratie, maar kan als uitgangspunt dienen voor ieder ander speelobject. Onze ervaren ontwerpers bij KOMPAN Design Studio kunnen van elk idee of concept een architectonisch pronkjuweel maken.

Mogelijke Specificaties

Leeftijd:
5+
Max. valhoogte:
300cm
Totale hoogte:
438cm
Afmetingen veiligheidszone:
1075 x 1036cm

Downloads

‘In het ontwerp van de Sensory Dome is veel ruimte gelaten tussen de activiteiten op grondniveau, zodat alle kinderen, met of zonder beperking er samen kunnen spelen.’

KOMPAN Design Studio

Concept Designers Team