Corocord Concepten


THEMA'S, IDEEËN EN VERHALEN GETRANSFORMEERD TOT ARCHITECTONISCHE SPEELICONEN

De architectonische vrijheid van Corocord Concepten is ongelimiteerd. Het kan vrijwel elke vorm en uitstraling aannemen; transparant, gethematiseerd, hoog, breed, kleurrijk, neutraal, abstract of juist expliciet.

De artistieke geest kan zo een uniek speelmonument maken dat kinderen en volwassenen uitnodigt om te komen spelen, maar dat er niet uitziet als iets wat iemand eerder heeft gezien. 

De Corocord Conceptuele Producten van KOMPAN Design Studio zijn bedoelt als inspiratie, maar kunnen dienen als startpunt voor ieder specifiek speelicoon. Ons ervaren team van ontwerpers en landschapsarchitecten kan elk idee of concept uitwerken tot een architectonisch meesterwerk.

17 Product (en)

Big Top

KDSC_Big_Top

De Big Top lijkt wel een kleine carrousel en is ontworpen met speelactiviteiten die geschikt zijn voor jongere kinderen. 

Het bovenste platform is 1,8 m hoog en is eenvoudig te bereiken via een helling waarover je naar boven en naar beneden kan gaan. Er zijn nog twee andere, extra leuke manieren om

...
Details

Brachiosaurus

KDSC_Brachiosaurus

De Brachiosaurus is een enorm speelparcours in een reusachtig klimnet. 

De uitkijkbrug bovenin is een zwevende loopbrug die aan weerszijden beveiligd is met een veiligheidsnet. Aan de uiteinden zijn er uitdagende en leuke toegangspunten met membranen die voorzien zijn van klimgrepen... en

...
Details

Dubbele Vlinder

KDSC_Butterfly_double

Als een monumentaal kunstwerk geeft de Vlinder met zijn felle kleuren en geometrische kronkels een nieuwe dimensie aan elk speelmoment.

De Corocord® touw klimnetten benadrukken de vorm van de structuur en bieden talloze manieren om op en in het web van speelmogelijkheden te klauteren. Optische

...
Details

De Grot

KDSC_Cave

De Grot behoort tot de Loops categorie speeltoestellen.

Hier is het belangrijkste kenmerk van de structuur een gebogen stalen buis die een stabiele constructie creëert met klimtoegang van drie zijden. Dit wordt gecombineerd met een geïntegreerd trechtervormig klimnet met klimtoegang, geïntegreerde

...
Details

Cirruswolk

KDSC_Cirrus_Cloud

De Cirruswolk is ontworpen van een enkele laag coromesh die zowel omhoog als omlaag is getrokken waardoor een zacht en verend speellandschap ontstaat.

Voor visuele expressie en voor extra speelplezier, zijn er een paar grote glasvezel stuiterballen in het klimnet geïntegreerd.

Langs de stalen rand zijn tal van

...
Details

Cumuluswolk

KDSC_Cumulus_Cloud

Onze jarenlange ervaring met de productie van Corocord® klim- en speelnetten vormt de basis voor deze Cumuluswolk. Het ontwerp van deze constructie bestaat uit twee Corocord® speelwebben waarvan er een omhoog is getrokken en de ander juist naar beneden. 

Hierdoor ontstaan drie geweldige

...
Details

De Dromenvanger

KDSC_DreamCatcher

De Dromenvanger behoort tot de categorie speeltoestellen die we Loops noemen. 

Het belangrijkste onderdeel van dit toestel is de organisch gebogen, stalen constructie die zorgt voor stabiliteit waarbinnen twee verschillende kanten op geklommen kan worden. Ook via het geïntegreerde trechtervormige

...
Details

GIANT Ocean SkyWalk

KDSC_GIANT_Skywalk_Ocean

In de GIANT Skywalk-combinatie komt het beste van twee productlijnen samen: de bekende en bewezen speelmogelijkheden van de Moments®-productlijn en de spannende en uitdagende skywalk constructie van maar liefst tien meter hoog.

Dankzij speciale druktechnieken zijn we in staat elk denkbaar thema te

...
Details

Bergkam

KDSC_Mountain_Trekker

De Bergkam is niet alleen uniek in uiterlijk, hij kan ook op verschillende manieren worden opgebouwd, zowel qua formaat als qua speelactiviteiten.

Doordat de speelelementen in deze constructie naast elkaar zijn geplaatst, ontstaat een spannende, verhoogde hindernisbaan van klimnetten, membranen en

...
Details

Nimbuswolk

KDSC_Nimbus_Cloud

De Nimbuswolk is bijna 7 meter hoog en verend klimtoestel. Bovenop kun je rustig verend lopen of kruipen; binnenin kun je "wilder" klimmen, springen en spelen.

De Nimbuswolk valt op doordat het net aan de bovenkant anders van kleur is dan dat eronder; elke gewenste kleurencombinatie kan worden

...
Details

Speelkermis

KDSC_PlayFair_with_slide

De Speelkermis is de kleinste speel-dome die we ooit hebben ontworpen. Dit speeltoestel is speciaal ontworpen voor de jongste spelers, van twee tot vijf jaar. 

De nestschommel in het midden is 1,25 m hoog en de hoogte van het monstertje boven op de stalen boog is 3 meter.

Aan de linker- en

...
Details

De Sensory Dome is een Corocord®-dome boordevol spannende spelmogelijkheden die de zintuigen stimuleren.

Het toestel is zo ontworpen dat er op grondniveau van alles valt te beleven. Een tunnelnet in het midden leidt naar een klimnet een niveau hoger en uiteindelijk helemaal naar het bovenste

...
Details

De SkyTwister is een spectaculaire, dynamische en optisch steeds veranderende speeltoren.

Het bovenste deel van de toren is gemaakt van transparant dichroïsch polycarbonaat, dat afhankelijk van het standpunt van de aanschouwer, het zonlicht, het tijdstip en het seizoen van kleur en van mate van

...
Details

SterSpinner

KDSC_Star_Spinner

De SterSpinner is een leuke en compacte klim- en draaispeelplek.

Het unieke speeltoestel valt op door het compacte klimgedeelte in het midden en de elkaar kruisende en uitstekende staanders. 

Aan de buitenkant bevat het speeltoestel drie bijzondere draai-elementen, één waar je jezelf aan één stang

...
Details

Stegosaurus

KDSC_Stegosaurus

Stel je voor dat je een Corocord®Spacenet uitrekt... eerst in de ene richting en daarna een beetje in de andere. Dat is ongeveer hoe we de constructie van de Stegosaurus ontwierpen. 

Aan de bovenkant ontstaat door het uitrekken een brug die aan het ene uiteinde is verbonden met een toegangsbrug en

...
Details

Stratuswolk

KDSC_Stratus_Cloud

De Stratuswolk strekt zich met zijn drie pieken en hoogte van bijna negen meter uit tot een gigantisch klimlandschap.

Bovenop kunnen kinderen rustig verend lopen en klauteren binnenin vinden ze een fantastische ontmoetingsplek en ontzettend veel speelelementen. 

Onder het speeltoestel valt ook van

...
Details

Super Top

KDSC_Super_Top

De Super Top ziet eruit als een gigantische carrousel. Dit speeltoestel bevat een geïntegreerd schaduwdoek en is ontworpen met speelactiviteiten die geschikt zijn voor oudere kinderen. 

De afgesloten ruimte bovenin bevat talloze speelelementen en is toegankelijk via het centrale tunnelnet. De

...
Details


  
Bovenstaande Conceptuele Producten van Corocord zijn louter ter inspiratie, maar kunnen dienen als startpunt voor een specifieke speelplek. Ons ervaren team van ontwerpers en landschapsarchitecten kan elk idee of concept uitwerken tot een architectonisch meesterwerk.