Robinia Schommels en Schommelsets


Nieuwe klassiekers in hout

Schommels staan symbool voor speeltuinen. En het woord schommel roept direct een bepaald soort beeld op. Maar de schommel kent veel moderne interpretaties, en is veel meer dan een plank tussen twee touwen. Bovendien is schommelen tegenwoordig ook vaak een gezamenlijke activiteit. Neem bijvoorbeeld onze Nestschommel en Cocowave: schommels in een prachtig mooie en originele uitvoering, waar kinderen urenlang samen op kunnen spelen. Gedeeld plezier is dubbel plezier! Onze Pentagon 5-zits is een ultramoderne uitvoering van de klassieke schommel. Kinderen kunnen naar het midden toe of van het midden af bewegen, naar elkaar toe of van elkaar af schommelen.

Wij introduceren Robinia in onze schommelcollectie. Robinia heeft een zachte uitstraling, en verbindt de natuur met spelen. Schommelen zit in de natuur van kinderen, en het is belangrijk voor hun ontwikkeling. Schommelen stimuleert de ontwikkeling van evenwichtsgevoel, coördinatie en ruimtebesef. Deze motorische vaardigheden zijn essentieel voor een soepele en krachtige motoriek, het inschatten van afstanden en risico’s in het verkeer, en een goede concentratie. Schommelen heeft invloed op de hersenactiviteit, waardoor kinderen beter slapen.  

 


Kinderen krijgen geen genoeg van schommelen. Ze kunnen vaak wel 20, 30 of 40 minuten lang achterelkaar schommelen. Kinderen groeien van kleins af aan op met schommelen.  Als baby zitten ze veilig in een stoeltje waar ze niet uit kunnen vallen, daarna krijgen ze hulp bij het schommelen, en uiteindelijk leren ze zelf schommelen en krijgen ze vriendjes met wie ze kunnen samenspelen op de nestschommel of Cocowave.

Onze Natuurlijk Spelen collectie bestaat voor het grootste gedeelte uit producten gemaakt van Robinia. Deze boom komt oorspronkelijk uit de VS, en is daar bekend onder de naam Black Locust. De boom werd ongeveer 40 jaar voor het eerst geïntroduceerd in Europa, en is nu overal ter wereld te vinden.

De Robinia is een weinig eisende, maar zeer goed presterende boomsoort. De boom groeit in voedingsarme aarde, geeft stikstof af aan de grond waardoor andere planten beter groeien, geeft zuurstof af aan zijn omgeving, en de nectar van de bloemen wordt door bijen verwerkt tot acaciahoning. Robinia is zeer duurzaam. Het is een sterke, veerkrachtige houtsoort met een fijne structuur. Het heeft een sterke weerstand tegen insecten en schimmels – het perfecte materiaal voor duurzame speeltoestellen.

Hoe gaan we aan de slag?

Een goed startpunt is het selecteren van een aantal producten uit ons brede assortiment. Laat u inspireren door een aantal mooie speeltuinen die wij hebben gerealiseerd in verschillende landen over de hele wereld. Onze zeer competente en ervaren supportmedewerkers kunnen u verder assisteren, en uw wensen vertalen naar een unieke buitenspeellocatie. Aarzelt u niet om contact met ons op te nemen. Wij geven antwoord op al uw vragen en kunnen u een voorstel sturen.

Kan ik verschillende soorten stoeltjes combineren?

Ja. KOMPAN heeft enkele en meerpersoons stoeltjes voor peuters en oudere kinderen. Alle stoeltjes kunnen worden gecombineerd en gebruikt voor schommelsets.

Zijn de houten staanders beschikbaar met een stalen verankering?

Ja. KOMPAN heeft speciale ankers van thermisch verzinkt staal, waardoor het hout niet in aanraking komt met de grond.


Wilt u advies?

Bij ons vindt u 50 jaar ervaring,  we adviseren u in het gehele project.