Kabelbanen voor speeltuinen


Koning van sensatie

Er is geen enkele ander speeltoestel vergelijkbaar met de kabelbaan. Het vraagt om ruimte, het spreekt de constante avonturier aan. Het is fysiek, maar toch rustgevend. Zelfs het wachten op de rit is een ontwikkelingsfactor bij kinderen. Terwijl ze in een korte rij de opwinding afwachten, communiceren ze, verbeteren ze hun sociale vaardigheden en leren ze attent te zijn, om beurten te gaan in een lange rij. Dan is er nog de spanning zelf, de 25 meter lange rit die zowel spannend als veilig is. Aan het eind is er het moment van de sociale verantwoordelijkheid, het controleren of er iemand wacht, en het terugbrengen van het zitje naar hen. 

Het is vaak een zeer solo-ervaring, maar soms, als je echt geluk hebt, staan er twee kabelbanen naast elkaar. Met een vriend op het andere zitje, een race, een kans om competitief te zijn en om sportiviteit te leren, dat een goede verliezer net zo belangrijk is als een goede winnaar.

Klik hieronder en zet de eerste stap naar kabelbaanplezier.

5 Product (en)

De reeks vrijstaande kabelbanen van KOMPAN is de leuke manier om de perfecte speeltuin te starten, aan te vullen of af te ronden. De opties voor de vrijstaande kabelbaan zijn zowel breed in stijl als in materiaal. Ze hebben dezelfde sensatie als traditionele klassiekers zoals de glijbaan en de schommel, maar dan met vooruitstrevende ogen bekeken. 

Buitenspelen behoort tot de beste en meest waardevolle vormen van ontwikkelingsactiviteit. Neem vandaag nog contact op om meer te weten te komen over de producten of diensten van KOMPAN, om de deur naar buiten te openen.

 

Zijn kabelbanen wel veilig?

Hoe veilig is het? Als spanningsmaker is de kabelbaan moeilijk te verslaan - een deel van de kick zit hem in het 'gevaar' met een dreiging. Risicobeoordeling maakt deel uit van ieders dagelijks leven en met de kabelbaan introduceren we de noodzaak voor kinderen om de tijd te nemen om hun grenzen en de gevolgen van een eventuele actie te analyseren. De kabelbaan lijkt het veiligheidsniveau juist te verhogen door meer voorzichtigheid bij de gebruiker te brengen.

Heeft de kabelbaan een hellend landschap nodig?

KOMPAN-kabelbanen zijn beschikbaar voor zowel hellende landschappen met twee gelijke hoge torens als voor vlakke omgevingen met een hogere starttoren om voor de nodige helling te zorgen. Om op de zitting te komen biedt KOMPAN diverse torens met een lange aanloophelling aan. Als alternatief kan het overschot aan uitgegraven grond van de installatie worden gebruikt om een heuvel met een talud te maken om op de zitting te komen.


Wilt u advies?

Bij ons vindt u 50 jaar ervaring,  we adviseren u in het gehele project.