Outdoor Sport- & Fitnesstoestellen

Obstacle Courses

Obstacle Courses

Survival of the Fittest

Rennen, lopen, springen, kruipen en klimmen zijn allemaal natuurlijke activiteiten. De uitdrukking "survival of the fittest" komt voort uit feiten, niet uit fictie. Helaas heeft het moderne leven ons statisch en zittend gemaakt, waardoor we veel van onze tijd achter de computer doorbrengen, terwijl andere technologische ontwikkelingen ook onze lichaamsbeweging hebben aangetast. Obstacle Courses brengen ons terug naar onze roots en nodigen ons uit tot natuurlijke beweging voor meer gezondheid en geluk. Ze zijn een uitdaging vanaf het moment dat je begint, een wedstrijd tegen jezelf tot je het eindpunt bereikt.

Een Obstacle Course is niet zomaar een willekeurige verzameling activiteiten. De aanpak moet worden gepland en overwogen om ervoor te zorgen dat de fysieke verscheidenheid aan oefeningen het meeste voordeel biedt bij het bereiken van het gewenste resultaat. Als uw armen bijvoorbeeld vlak voor de Double Turbo Challenge te veel werk hebben moeten verrichten, kan uw prestatievermogen in het gedrang komen. Kies uit het groeiend assortiment producten de functies die u graag wilt hebben en spreek vervolgens met een van onze experts voor de meest effectieve indeling.

De nieuwe moderne hindernisbaan is ontworpen voor plezier voor mensen van vele leeftijden en capaciteiten, waarbij zowel mentale als fysieke kracht wordt uitgedaagd en ontwikkeld. De instelbare moeilijkheidsgraad is geschikt voor jong en oud, sterk en minder fit. Eén hindernisbaan. Eén doel. Vele routes om er te komen.

Bekijk ook onze Stay Fit en Street Workout pagina!

Bekijk onze producten

9 producten

Wil jij de nieuwste sport en fitness catalogus?

Bekijk alles in onze fitness catalogus

Ontdek onze outdoor fitnesstoestellen

Onze fitness toestellen voor buiten zijn onderverdeeld in tien algemene categorieën. Ontdek ze hieronder.

Fitness Packages

Cardio

Kracht

Cross Training

Street Workout & Calisthenics

Stay Fit

Obstacle Courses

Multisport

Compacte Cross Training

Robinia Fitness

Obstacle Courses Robinia

Fitness Jumpers

X-ercise

Signs & Accessories

Wilt u graag tips voor het creëren van een fitness site?

Veelgestelde vragen

Wat is de maximale tijd dat je op een hindernisbaan mag zijn?

Dit is helemaal aan jou. Het hangt echt af van het aantal hindernissen en je conditie en je kunt altijd twee, drie, vier keer rondgaan. Je kunt een sprintje trekken of een stukje hardlopen en dan terugkeren naar de hindernissen - de keuze is aan jou. Wij raden echter aan om, zoals bij alle trainingsschema's, een redelijk doel te stellen dat kan worden aangepast om het perfecte niveau voor ontwikkeling te vinden.

Wat heb je minimaal nodig voor een goede hindernisbaan?

Je hebt vijf verschillende activiteiten nodig om ervoor te zorgen dat je de grondbeginselen behandelt. Je hebt materiaal nodig om de oefeningen voor evenwicht, springen, kruipen, klimmen en boven het hoofd uit te voeren.

Hoeveel mensen kunnen deelnemen tegelijkertijd?

Ongeacht de omvang kan de hindernisbaan een groot aantal deelnemers aan - u kunt de starttijden spreiden en zolang u afspreekt in welke richting de uitdaging moet worden aangegaan, zou het een vlotte oefening moeten zijn.

Moet je deel uitmaken van een team of club om deel te nemen?

Natuurlijk kunt u uw eigen individuele uitdaging bepalen, maar oefening is over het algemeen prettiger wanneer deze met anderen wordt gedaan.

Wat zijn de voordelen van outdoor obstacle courses?

FYSIEKE VOORDELEN

Kracht: Het gevarieerde karakter van toestellen voor hindernisbanen betekent dat gebruikers aan het eind van de activiteit een goed afgeronde training voor het hele lichaam hebben gehad. De samengestelde bewegingen die nodig zijn om obstakels zoals touwmuren en jump pods te overwinnen, zijn een fantastische manier om de algehele kracht te verbeteren.

Uithoudingsvermogen: Outdoor hindernisbaanmaterialen biedt gebruikers een geweldige kans om hun uithoudingsvermogen te verbeteren. De verschillende opdrachten op een hindernisbaan vereisen zowel fysiek als mentaal uithoudingsvermogen, waardoor ze ongelooflijk veel van de gebruiker vergen. Verschillende weersomstandigheden kunnen een extra uitdaging vormen - van koude, stormachtige wind tot hete, zweterige zon. Hindernisbanen zijn ontworpen om gebruikers tot het uiterste te drijven en kunnen mensen helpen beseffen hoeveel ze aankunnen.

Behendigheid: Een van de spannendste onderdelen van een hindernisbaan is dat deelnemers zelden weten wat ze kunnen verwachten. Hindernisbaanonderdelen kunnen sterk variëren, van horden tot bovengrondse ladders, wat betekent dat gebruikers goed moeten nadenken. Dit helpt om zowel de fysieke als de mentale behendigheid te verbeteren. Naarmate de behendigheid toeneemt, moeten gebruikers in staat zijn uitdagingen efficiënter te overwinnen - zowel op als buiten de hindernisbaan.

COGNITIEVE VOORDELEN

Zelfvertrouwen: Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar het effect van lichaamsbeweging op het zelfvertrouwen, waarbij studies aantonen dat lichaamsbeweging leidt tot een groter gevoel van eigenwaarde. Hindernisbanen bieden een leuke trainingsactiviteit die gebruikers aanmoedigt hun lichaam en hersenen te laten werken om uitdagingen te overwinnen, waardoor een gevoel van succes ontstaat. Naarmate gebruikers fitter worden, kunnen ze de hindernisbanen sneller en efficiënter afleggen, wat hun zelfvertrouwen een fantastische boost kan geven.

Problemen oplossen: Een van de interessantste kenmerken van een hindernisbaan is dat er meer dan één manier kan zijn om elke uitdaging te overwinnen. De meerduidigheid van bepaalde hindernisbaanonderdelen betekent dat gebruikers worden aangemoedigd creatieve oplossingen te bedenken om verder te komen, waardoor hun probleemoplossend vermogen wordt verbeterd.

SOCIALE VOORDELEN

Teambuilding: Outdoor hindernisbanen bieden leuke en uitdagende mogelijkheden voor groepsoefeningen. Een belangrijk kenmerk van hindernisbanen is dat ze een brede selectie van uitdagingen bieden, wat betekent dat terwijl de ene gebruiker over horden springt, de andere over een evenwichtsbalk beweegt. Afhankelijk van de vaardigheid kunnen gebruikers hulp van anderen nodig hebben om bepaalde onderdelen van de hindernisbaan te overwinnen. Het voltooien van een hindernisbaan als groep kan bijdragen tot teambuilding en gemeenschapsgevoel tussen vrienden, collega's of zelfs vreemden. Outdoor hindernisbanen kunnen ook een gezonde competitie tussen leeftijdsgenoten aanmoedigen - vooral met de toevoeging van een timer voor outdoor fitness.

Hoe kiest u de juiste hindernisbaanonderdelen voor uw locatie?

Voor wie is het bedoeld? Een fitnesslocatie die is ontworpen voor professionele atleten zal ongetwijfeld andere hindernisbaanonderdelen bevatten dan een plek voor ouderen. Plan uw ontwerp rond uw gebruikers, denk na over wat hun doelen zijn en hoe uw hindernisbaan hen kan helpen deze doelen te bereiken. Bouwt u een hindernisbaan voor volwassenen van in de 20 die hun algemene kracht willen verbeteren? Kies toestellen die samengestelde bewegingen vereisen, zoals verticale muren en obstakels. Een outdoor trainingstoestel installeren voor een bejaardentehuis dat de mobiliteit wil bevorderen? Probeer op evenwicht gebaseerde obstakels, bijvoorbeeld een oppervlakte uitdaging. Met KOMPAN's uitgebreide outdoor fitnessassortiment kunt u eenvoudig een hindernisbaan op maat samenstellen die voldoet aan de eisen van uw gebruikers.

Waar wordt het geplaatst? Een andere overweging is of u de hindernisbaan binnen of buiten wilt installeren. Hoewel alle uitrusting op een veilige en ondersteunende manier voor de gebruiker moet worden gebouwd, zijn hindernisbanen binnen beschermd tegen de elementen en hoeven ze niet noodzakelijk weerbestendig te zijn. Vanwege de grote afmetingen zijn de meeste hindernisbanen echter ontworpen voor buitengebruik. Het is dus van vitaal belang dat de apparatuur die u installeert bestand is tegen een ruw klimaat! Alle KOMPAN-fitnesstoestellen zijn gemaakt van robuuste, slijtvaste materialen die ontworpen zijn om lang mee te gaan - of u nu een parcours installeert op de Noordpool of in de Sahara-woestijn.

Wilt u een hindernisbaan voor buiten installeren?

Het installeren van hindernisbanen voor buiten is een geweldige manier om uw gemeenschap een aantrekkelijke en uitdagende training te bieden. Hindernisbanen kunnen gebruikers helpen fysieke en cognitieve kracht op te bouwen, hun uithoudingsvermogen te verbeteren en weer in contact te komen met de natuurlijke bewegingen waaraan menselijke lichamen ooit zo gewend waren.

Als u meer wilt weten over ons outdoor fitnessaanbod - inclusief hindernisbanen, outdoor calisthenics apparatuur, cardio apparatuur en outdoor krachtapparatuur - bel ons dan op (0) 886787468. Ons deskundige team maakt graag een praatje!

Voss Activity Park, Norway

Fitness

Customer Case

Stuytown Fitness Playground, United States

Neem vandaag nog contact met ons op

Vul uw contactgegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.