KIES VOOR LAGERE CO2 UITSTOOT MET KOMPAN

Wij maken het mogelijk de CO2-uitstoot te verminderen door te kiezen voor producten die ofwel van nature groen zijn ofwel groen zijn gemaakt.

Voor een betere toekomst voor onze kinderen moeten we allemaal de verantwoordelijkheid dragen om de CO2-uitstoot te verminderen. Volgens de Verenigde Naties moeten we de CO2-uitstoot vóór 2030 met 45% verminderen om de temperatuurstijging tot slechts 1,5°C te beperken.

In onze industrie is meer dan 80% van de CO2-uitstoot afkomstig van de grondstoffen, dus we hebben ervoor gekozen om de uitdagingen aan te gaan. Ons doel is om samen met onze leveranciers nieuwe duurzame grondstoffen te ontwikkelen.

Als gevolg hiervan kan KOMPAN nu volledige oplossingen leveren voor speeltuinen die van nature groen of groen gecreëerd zijn.

Van nature groene producten zijn gemaakt van natuurlijke bouwmaterialen zoals hout uit duurzame bosbouw. Daarom hebben ze een zeer lage CO2-uitstoot. Groen gecreëerde producten zijn groen omdat ze gemaakt zijn van gerecycled materiaal na consumptie, zoals oceaanafval, gebruikt textiel, afval van voedselverpakkingen, gebruikte plastic zakken, enz. Onze nieuwe groen gecreërde, GreenLine, producten resulteren in een vermindering van 50% in CO2-uitstoot ten opzichte van gelijkaardige producten uit 2014 (afhankelijk van het gekozen product).

Dit betekent dat u nu een groene keuze kunt maken bij de aankoop van een speeltuin.

 

 

 

Toekomstige GreenLine speelplekken

KOMPAN heeft een van vele toekomstige GreenLine speeltuinen gebouwd. We gebruiken oceaanafval, door consumenten gerecycled plastic en textielafval. De speeltuin is net zo leuk als ze altijd al bij KOMPAN waren. 


Groen nieuws

Onze materialen

Wij leveren speeltuinen van materialen die ofwel groen zijn ontstaan ofwel door ons groen zijn gemaakt.

Lokaal besteed KOMPAN ook veel aandacht aan duurzaamheid en CO2 reductie. Sinds 2019 is Kompan gecertificeerd op niveau 5 van de CO2 prestatieladder. Via de volgende link vindt u meer informatie over onze doelstellingen en behaalde resultaten: https://www.kompan.nl/co2-prestatieladder