The Brazilian Pavilion World Expo 2015

DE GROOTSTE KLIMNETTEN TER WERELD TER VERMAAK EN INSPIRATIE

Tijdens de World EXPO 2015 wilde de Braziliaanse regering één paviljoen dat Brazilië zou neerzetten als een van de grootste voedselproducten ter wereld, waarbij de noodzaak van een evenwicht tussen natuur en mens werd benadrukt en waar de bezoekers het soort ongekende show zouden krijgen dat ze verwachten van een land als Brazilië.

De architect kwam met het idee om de bezoekers een ervaring te bieden die de Braziliaanse waarden en ambities voor zijn landbouw en natuur overbrengen. De architect die met het concept verbindingen werkte – een netwerk van verbindingen – ging in zee met KOMPAN voor de levering van een 160 meter groot COROCORD net. Het net, dat als golvende structuur was gevormd, moest het gevoel van evenwicht overbrengen, dat je nodig hebt om er overheen te lopen. Hetzelfde evenwicht dat je nodig hebt in de natuur. Over het net heen lopen, 7 meter boven de grond, leverde een verbazingwekkend zwevend gevoel op en vermaakte en inspireerde de duizenden mensen die elke dag het Braziliaanse paviljoen op de EXPO bezochten.

 

Architect Carmela Rocha van Atelier Marco Brajovic vertelt dat het proces zeer spannend was: "Het ontwikkelen van een project als dit was echt uitdagend. Vooral vanwege de hoeveelheid en diversiteit van de betrokken mensen: ingenieurs, architecten, planners, producenten, monteurs en dergelijke die allemaal samenwerkten om ons doel te bereiken. En ik kan zeggen dat het ons gelukt is. KOMPAN is de ideale partner tijdens het hele proces geweest. Zij leverden niet alleen het gewenste resultaat, maar ook een hoge professionaliteit en verantwoordelijkheid gedurende het proces. We zijn echt tevreden en geraakt door het resultaat: mensen hebben echt plezier en communiceren met het Braziliaanse Paviljoen".

DE GROOTSTE KLIMNETTEN TER WERELD TER VERMAAK EN INSPIRATIE

Uiteindelijk werd het net zelfs het grootste klimnet ter wereld; dat maakte het werkelijk tot een ervaring voor mensen van alle leeftijden.

"Het ontwikkelen van een project als dit was echt uitdagend. Vooral vanwege de hoeveelheid en diversiteit van de betrokken mensen: ingenieurs, architecten, planners, producenten, monteurs en dergelijke die allemaal samenwerkten om ons doel te bereiken. En ik kan zeggen dat het ons gelukt is!"

Carmela Rocha

Architect

Atelier Marco Brajovic

Brazilian Pavilion

Milan, Milan 34236, Italy