Tree Top Walk

Een boomhut in de boomtoppen

Spelen in een boomhut in de allerhoogste bomen is iets waar velen van ons met plezier aan terug denken. De geheime plek waar volwassenen niet mogen komen is het uitkijkpunt waar we gelukkig waren en urenlang konden spelen. 

De Tree Top Walk biedt precies dat voor kinderen van vandaag!

De Tree Top Walk zit boordevol uitdagende spelactiviteiten. Kinderen kunnen het uitdagende eekhoornpad naar boven toe volgen en dat geweldige gevoel van vervulling ervaren wanneer ze naar de veilige boomhut klimmen. Als ze zijn uitgerust van deze uitdaging kunnen ze van het ene speelhuis naar het andere oversteken en het opwindende gevoel ervaren van het lopen in een doorzichtige tunnel, hoog boven de grond. Ten slotte worden zij beloond met een rit naar beneden in de gebogen tunnelglijbaan waarbij ze het daglicht langs zien flitsen door kleine lichtopeningen in de vensters op de bovenkant van de glijbaan. En dan kan alles weer van voor af aan beginnen. 

Tree Top walk is hoog! Naar beneden kijken tijdens het spelen is spannend, maar dat is ook wat het zo leuk maakt voor kinderen. 

De Tree Top Walk is een enorme blikvanger. Het trekt de aandacht van iedereen die erbij in de buurt komt, zowel van kinderen als volwassenen. De wanden van echt Robinia hout geven de constructie een zachte en natuurlijk uitstraling, hierdoor gaat deze op in elke natuurlijke omgeving en valt het juist op in steden. 

 

 

Treetop_sammensat.jpg

Wanneer maatwerk standaard wordt

De wens van een klant uit Queensland, Australië was om een uniek herkenningspunt en een speeltuin te creëren voor de nieuw opgerichte stad Aura. Geïnspireerd door een vakantie in het deel van Queensland met veel oude bomen, kwam de klant met het idee om het plezier van klimmen in de hoogste bomen naar Aura te halen.

De droom was om een speeltoestel zo groot als een echte boom te ontwerpen en de vreugde van spelen in een boomhut te creëren. Met als doel de kinderen uit te dagen en hen een spannende, maar veilige ervaring met het spelen in een boomhut hoog in de boomtoppen te geven.  

De KOMPAN Design Studio in Berlijn vertaald de wensen en ideeën van klanten en ontwikkelde een oplossing op maat die paste bij de behoeften van de klant in Aura.

Hieronder is de speeltuin van Aura - de kleurrijke stad, te zien. Deze speeltuin werd de inspiratie voor de Tree Top walk. De Tree Top Walk is vandaag de dag een standaard oplossing die is gebaseerd op de unieke kenmerken van de speeltuin Tree House Aura. Het is een speeltoestel beschikbaar voor iedereen waarop kinderen op hoog niveau avontuurlijk kunnen spelen!.

We definitely took the advice from KOMPAN on fun-factor. The kids love the slides. And the rope-walk. I think it's the fear factor. That's the fun factor. 

Shaun Egan

Directie bij het Aura speeltuin project

Related News

Wilt u advies?

Bij ons vindt u 50 jaar ervaring,  we adviseren u in het gehele project.

 

1 Left section
2 Right section